Necrològiques

Joan B. Torelló

Sacerdot català i poeta, va ocupar alts càrrecs dins de l'Opus Dei

El sacerdot català Joan B. Torelló, que va ocupar diversos alts càrrecs dins de l'Opus Dei i va ser vicari general a Viena, va morir ahir, dilluns, a la capital d'Àustria a l'edat de 90 anys.

Torelló va néixer el 1920 a Barcelona, on va estudiar medicina i es va especialitzar en psiquiatria. El 1941 va conèixer el fundador de l'Opus Dei, José María Escrivá de Balaguer, i va demanar l'admissió en la prelatura. El 1948 va ser ordenat sacerdot i de seguida va realitzar diverses feines apostòliques per a l'Opus a Sicília i Zuric. El 1958 va ser nomenat responsable de l'Opus Dei per a Itàlia i el 1964 va ser destinat a Àustria, on va mantenir molt bones relacions amb el cardenal emèrit de Viena, Franz Konig, i amb Helmut Zilk, l'aleshores alcalde socialdemòcrata de la capital austríaca.

Joan B. Torelló va publicar nombrosos articles en revistes de diversos països i és autor de llibres sobre teologia i psicologia, entre els quals destaquen Psicología y vida espiritual, La espiritualidad de los laicos i Psicoanálisis y confesión.

Torelló també va escriure poesia en català. Alguns dels seus versos van ser publicats en la primera antologia de poesia catalana que es va editar després de l'arribada de la democràcia, Les mil millors poesies de la llengua catalana.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.