Economia

turisme

L'ocupació hotelera és bona a la costa

A la Selva marítima hi ha entre un 90% i un 95% de les habitacions plenes

La mitjana d'ocupació hotelera del mes d'agost a la demarcació de Girona es troba entre un 65% i un 70%, segons dades de la Federació d'Hostaleria de les Comarques de Girona. La federació constata que la Selva marítima és la que té l'ocupació més elevada –entre un 90% i un 95%–, i a l'Alt Empordà l'ocupació mitjana és del 80%. A la resta de la demarcació oscil·la entre el 45% i el 55% –Girona i el seu radi, la Selva interior, la Cerdanya, el Ripollès i la Garrotxa.

El perfil del turista, segons les dades recollides per la federació a finals de juliol, és majoritàriament de proximitat, provinent de la resta de Catalunya i l'Estat espanyol, familiar i de parelles.

En zones de la Costa Brava hi ha hagut un gran nombre de turistes francesos i en segon terme holandesos, alemanys i anglesos. També hi ha hagut un increment del nombre de turistes russos, sobretot en zones de la Selva, que representa aproximadament entre un 15% i un 20%. Una de les causes d'aquest increment és l'obertura de la ruta Girona Costa Brava i Moscou, que va començar el 3 de juny mitjançant la companyia Transaero Airlines.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.