Infraestructures

equipaments

Puigdemont diu que el Bòlit és insostenible tot i l'aportació del ministeri

El Ministeri de Cultura va notificar dijous a l'Ajuntament de Girona que ha fet efectiva la subvenció de 400.000 euros per al projecte executiu de l'edifici

El Ministeri de Cultura va notificar dijous a l'Ajuntament de Girona que ha fet efectiva la subvenció de 400.000 euros que hauria de servir per pagar el projecte executiu del Centre d'Art Contemporani de Girona, el Bòlit, previst per l'anterior govern municipal socialista a l'antic pàrquing del carrer Emili Grahit, al costat de la nova biblioteca pública de Girona. Ahir, Àlex Sáez, diputat gironí del PSC i vocal en la comissió de Cultura al Congrés, va presentar aquesta subvenció com un objectiu assolit pel grup socialista gràcies a una esmena de la llei de pressupostos, i conscient que l'actual equip de govern convergent no considera aquest projecte una prioritat, com ha subratllat reiteradament l'alcalde, Carles Puigdemont. Sáez l'anima a “ser més ambiciós i a tenir visió de futur, per convertir Girona en una ciutat de referència en cultura, que pot sumar esforços a través del Bòlit amb el futur Museu Thyssen de Sant Feliu de Guíxols i amb el Teatre Museu Dalí de Figueres”. “Aquest és un moment de contenció, però no s'han de tancar portes a la cultura. I com ja va passar amb l'Auditori, es tracta que Girona continuï tenint ambició cultural, perquè pot comptar amb el suport d'altres institucions com ara el Ministeri de Cultura”, hi va afegir Sáez.

La resposta de Puigdemont a Sáez és clara i contundent: “No és creïble que en temps de descompte del govern del PSOE ens diguin que hem de ser més ambiciosos i que tindrem el seu suport.” A més, l'alcalde continua pensant que els gironins no entendrien que, en la situació econòmica actual, es tirés endavant un projecte arquitectònic de les dimensions del Bòlit. “La nostra aposta és més pels continguts, és a dir pels creadors, que no pas pels continents.” Ara falta veure què passarà amb els 400.000 euros i si el projecte executiu tirarà endavant o quedarà classificat i oblidat en algun calaix.

Des de Facebook

Puigdemont fins i tot ha fet servir Facebook per apel·lar a la responsabilitat a l'hora de renunciar a algunes inversions en equipaments com ara el Bòlit. L'alcalde de Girona diu que no vol consolidar aquestes inversions que Girona no podrà “sostenir i tirar pel dret pensant que la factura ja la pagaran els qui vindran després”, actitud que considera que seria “un greu error”. En aquest sentit, va recordar que de cara a la tardor i l'hivern “s'anuncia un agreujament de la situació econòmica general”, i avisa que això implicarà que els pressupostos del 2012 “s'hauran de fer amb menys diners dels previstos”.

L'alcalde va respondre també a les crítiques de la portaveu del grup municipal del PSC, Pia Bosch, respecte a la “inacció” que, segons la regidora socialista, hi ha en el govern de la ciutat. Puigdemont va dir que en els dos mesos que fa que són al govern, i “un d'aquests ha estat el d'agost”, han començat a posar en marxa les polítiques de canvi que la ciutat reclamava.

LA FRASE

No és creïble que en temps de descompte del govern del PSOE ens diguin que hem de ser més ambiciosos, amb el seu suport
ç
Carles Puigdemont
alcalde de girona
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.