Societat

salut

Salut unificarà les llistes d'espera dels hospitals

La conselleria de Salut agruparà les llistes d'espera per a les diverses intervencions quirúrgiques d'un mateix territori, segons el pla de reorganització dels serveis sanitaris que començarà a aplicar al mes que ve. El conseller de Salut, Boi Ruiz, va explicar ahir a Tarragona que l'agrupació de les llistes d'espera dels hospitals d'un mateix territori permetrà als pacients elegir ser intervingut en un altre hospital de la seva mateixa regió sanitària.

D'aquesta manera, segons Ruiz, una comissió oferiria als pacients la possibilitat d'escollir algun dels centres hospitalaris dins la mateixa regió i, així, avançar terminis d'operació. A tall d'exemple, un pacient de Tarragona podria aspirar a ser atès als hospitals del Vendrell, Valls, Santa Tecla, Joan XXIII de Tarragona o al Sant Joan de Reus en el cas, i sempre que el pacient ho volgués, que el temps d'espera en aquests centres hospitalaris fos inferior. Ruiz va avançar la proposta a Tarragona, on, precisament, les llistes d'espera tenen terminis força diferents als diversos hospitals, per la presència d'un nombre diferent d'especialistes. El conseller va aclarir que es respectarà la voluntat dels pacients de “ser atesos pel metge de sempre'', si es preferix esperar uns mesos més.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.