Medi ambient

medi ambient

L'abocador de Lloret rebrà 6.000 tones anuals de deixalles de Santa Susanna

Els dos ajuntaments han signat un conveni “per racionalitzar la gestió dels residus municipals”, ja que l'abocador de Lloret rep menys tones del previst

L'Ajuntament de Lloret de Mar ha signat un conveni amb el de Santa Susanna perquè el municipi maresmenc pugui utilitzar l'abocador de Lloret per a les deixalles domiciliàries. L'aprovació del conveni es va fer en una junta de govern “amb la voluntat de contribuir a racionalitzar la gestió de residus municipals als seus municipis, així com a donar més i millors serveis per a la preservació del medi ambient”. La instal·lació de residus de referència és l'abocador del terme municipal de Lloret, gestionat per l'Ajuntament, i segons un informe tècnic del Departament de Medi Ambient, “en els darrers anys” hi ha una tendència a “una reducció del volum de residus”.

Segons les previsions inicials, l'abocador de Lloret havia de rebre entorn de 90.000 tones l'any, però s'està per sota d'aquesta xifra. “Aquest fet va en detriment dels costos”, explica el regidor de Serveis Públics, Josep Valls, que argumenta que l'aportació de residus que farà l'Ajuntament de Santa Susanna ajudarà “a no haver d'apujar més els preus”, ja que Lloret cobrarà el preu de cada tona que hi aporti Santa Susanna (es preveu que hi arribaran unes 6.000 tones de residus municipals cada any procedents de la població maresmenca).

La vigència del conveni serà de cinc anys i es podrà prorrogar anualment. Segons sembla, al Maresme els abocadors estan saturats, i per això l'Ajuntament de Santa Susanna estava interessat a arribar a aquest acord.

La nova planta

D'altra banda, les obres de construcció de la nova planta de tractament de residus de Lloret, que explotarà GBI Serveis SAU, encara no han acabat. El febrer del 2010, quan es va començar a construir la planta, es preveia que acabarien a final del 2011, però s'allargaran.

GBI Serveis SAU va obtenir la concessió pública per la construcció i explotació de la nova planta per un període de disset anys, dos anys de construcció i quinze d'explotació. El centre, per al qual estava prevista una inversió de 42 milions d'euros, ha de permetre reduir a la meitat la brossa que ara es llença a l'abocador.

Segons les dades facilitades quan va començar la construcció, la nova planta tindrà una capacitat de tractament de 93.500 tones l'any, de les quals es preveia que entre un 47 i un 51% “es podrien valoritzar”.

LA DADA

90.000
tones de residus
és la quantitat que es preveia tractar a l'abocador de Lloret, però s'està per sota d'aquesta xifra.

LA FRASE

El conveni ens ajudarà a cobrir costos, perquè l'abocador rep menys residus del que es preveia
Josep Valls
Regidor de Serveis Públics

Les obres a Just Marlès començaran dilluns

Les obres per refer el paviment i les voreres de l'avinguda Just Marlès començaran dilluns, després que en junta de govern local es va adjudicar l'execució dels treballs de renovació del paviment a l'empresa Massachs Excavacions.

En el termini per fer ofertes s'hi van presentar fins a 23 empreses. Finalment, l'import de les obres serà de 138.688 euros (el preu de sortida de les bases tècniques era de 327.000 euros). El paviment de l'avinguda Just Marlès ja fa temps que està en molt mal estat, amb voreres i graons trencats. La reforma que començarà dilluns es considera una solució “d'emergència”, en espera de fer-hi una remodelació més àmplia que contribueixi a la millora de la imatge de la zona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.