Editorial

Solidaritat en temps de crisi

Aquest cap de setmana s'ha demostrat, un cop més, que els ciutadans responen quan es tracta d'ajudar aquells que ho estan passant malament. Fins i tot en temps de crisi. El Gran Recapte convocat enguany per la Fundació Banc dels Aliments, en col·laboració amb l'Obra Social La Caixa, ha estat tot un èxit. En poc més de tres dies s'ha superat la previsió de recollir 800 tones d'aliments en més de 600 punts de recollida a més de 180 municipis; només la tarda de divendres es va recaptar, via on line, els mateixos diners que en tota l'edició de l'any passat... Tota una mostra de solidaritat de la societat catalana, a la qual cal sumar la feina desinteressada dels més de 7.000 voluntaris que han col·laborat en aquest tercer Gran Recapte.

Cal recordar que a Catalunya hi ha gairebé un milió i mig de persones que pateixen mancances alimentàries, i entitats com ara els bancs dels aliments són vitals per a la seva supervivència. Malauradament la crisi ha fet que en els últims temps les donacions es reduïssin, tot i que l'acció tenaç dels seus responsables ha aconseguit implicar més empreses i particulars en la iniciativa.

L'èxit del Gran Recapte no ens ha de fer oblidar que el problema que es vol pal·liar no és, malauradament, cosa d'un dia, sinó de tot l'any. La convocatòria ha servit perquè molts ciutadans, i també empreses, coneguin la feina incansable dels bancs dels aliments perquè a milers de persones no els falti un plat a taula. Ara el que cal és que el gest que hem fet aquest cap de setmana es repeteixi al llarg de l'any per tal d'assegurar als que ho necessiten els aliments necessaris.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.