Política

El govern del PP no mourà Franco del Valle de los Caídos

González Pons avisa que es deixaran de banda qüestions “conflictives”

La filla del dictador reitera que no vol canvis

El PP va avançar ahir el que era absolutament previsible: que el govern de Mariano Rajoy no té intenció de moure les restes de Francisco Franco del Valle de los Caídos, al contrari del que ha recomanat un grup d'experts consultats per l'executiu del PSOE per tal de donar un significat nou a aquest indret.

El vicesecretari general dels populars, Esteban González Pons, va subratllar que “el problema que tenen avui els espanyols no és Franco, sinó l'atur”, i davant d'això va deixar clar que en cap cas es tindran en compte les recomanacions fetes públiques dimarts. A la negativa del futur executiu espanyol s'hi ha d'afegir la de la família. Carmen Franco, la filla del dictador, va insistir ahir, a través de l'advocat Pedro Cerracín, que no vol que les restes del seu pare surtin del Valle de los Caídos.

Criteri no vinculant

Aquesta oposició ja s'havia expressat en la comissió d'experts, que durant el temps en què ha dut a terme el seu treball es va posar en contacte amb la successora per conèixer el seu parer. Tot i així, en l'informe s'especifica que el criteri de la família s'ha de tenir en compte, però no ha de ser vinculant. Qui realment ha d'autoritzar l'exhumació és l'Església, ja que el cos està enterrat en un lloc de culte.

Però de les paraules d'ahir de González Pons queda clar que la reconversió del Valle de los Caídos en un memorial de totes les víctimes de la Guerra Civil no només no és prioritari per la crisi econòmica, sinó perquè el criteri del govern de Rajoy serà el de “no obrir cap debat que divideixi”. I, en aquest sentit, el popular va culpar l'executiu de Zapatero de crear polèmiques estèrils, “que ni tan sols existien” i que, a més, només serveixen per dividir la societat, va sentenciar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.