Política

María de Llanos de Luna, nova delegada del govern espanyol a Catalunya

Actualment era diputada i portaveu adjunta del PP al Parlament

Deixarà el seu escó en favor de Sònia Esplugas.

El Consell de Ministres ha nomenat aquest divendres María de Llanos de Luna nova delegada del govern espanyol a Catalunya, segons ha anunciat la vicepresidenta de l'executiu de Mariano Rajoy, Soraya Saenz de Santamaría. Llanos de Luna és actualment diputada i portaveu adjunta del PP al Parlament, i deixarà el seu escó en favor de Sònia Esplugas. Nascuda a Sevilla el 3 de març de 1960, és llicenciada en Dret per la Universitat de Múrcia i funcionària del Cos Superior de Tècnics de l'Administració de la Seguretat Social.

Dins de l'administració, la nova delegada del govern espanyol a Catalunya ha desenvolupat tasques com a lletrada de l'Institut Nacional de la Seguretat Social de Barcelona entre 1987 i 1993, ha estat subdirectora de l'Institut Nacional de la Seguretat Social de Barcelona entre 1996 i 2003, ha estat presidenta de la Comissió d'Avaluació d'Incapacitats Laborals de Barcelona i assessora de la Tresoreria General de la Seguretat Social de Barcelona.

Pel que fa a la trajectòria política, va ser subdelegada del govern espanyol a Barcelona entre el 2003 i el 2004. Dins del PPC, és membre del Comitè Executiu i de la Junta Directiva del partit, és presidenta de la Comissió d'Estudis de Treball i Seguretat Social i Vicesecretària sectorial del PP català. Des del 2010, és diputada al Parlament i portaveu adjunta del grup parlamentari, càrrecs que ara deixarà per fer-se càrrec de la delegació del govern espanyol a Catalunya.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.