Economia

Birrart calcula ampliar un 25% la producció de litres de cervesa aquest any

El fabricant artesà de la Moska espera arribar als 40.000 litres el 2012

Alts càrrecs de l'administració catalana a Girona visiten l'empresa de Sarrià de Ter

El productor artesà de cervesa i creador de la Moska, Josep Borrell, preveu arribar a la producció de 40.000 litres anuals de cervesa, cosa que representa un 25% més dels 32.000 litres que ha produït durant el 2011. Borrell, que, juntament amb la seva dona, s'encarrega personalment de la producció, va explicar ahir de manera detallada com funciona la seva petita empresa familiar, Birrart, al director dels serveis territorials d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Acció Rural, Jordi Aurich, i el director dels serveis territorials d'Empresa i Ocupació, Christian Serarols. Tant Aurich com Serarols van mostrar-se molt interessats per la feina de Borrell i van oferir-li la col·laboració dels seus departaments, ja sigui en informació sobre com s'ofereixen ajudes per exportar o com resoldre qüestions més tècniques de producció.

La petita empresa ubicada a Sarrià de Ter produeix, a més de la Moska, la cervesa Gala de Flors de la cuinera Iolanda Bustos, o l'Atlètica. La distribució, que es realitza a través de petits distribuïdors, es fa especialment a Girona i la zona de Barcelona, on, puntualitza Borrell, hi ha un mercat enorme de cerveses artesanes. De fet, això ha provocat que nou d'aquestes tretze empreses catalanes, entre elles Birrart, creïn el Gremi d'Elaboradors de Cervesa Artesana i Natural (GECAN), del qual, Borrell és el vicepresident, i que, entre altres coses, busca el reconeixement legal d'aquest producte.

LA XIFRA

80
produccions
de 400 litres va fer durant el 2011 Birrart. Al 2012 vol arribar a les 100 produccions.

LA FRASE

La cervesa no s'ha de veure gaire freda, perquè llavors perd tot el seu gust
Josep Borrell
productor artesà de cervesa

Mil idees de cervesa

Tal com ell mateix es defineix, Josep Borrell és un home brewer. Aficionat a fer cerveses, el 2008 va començar aquest projecte que sembla que no tingui fi. Borrell no només té mil idees al cap que qualsevol dia es poden transformar en nous productes, sinó que és un profund coneixedor del món de la cervesa. Des de la seva petita empresa, on només hi treballa ell i la seva dona, Josep Borrell no para. Fins i tot té temps per portar les restes del gra que ja no es pot utilitzar fins a un mas, el Mas Alba de Terradelles, perquè s'alimentin les cabres que faran formatge.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.