El Girona pensa en una pperació Talent

El Girona concentrarà a l'estiu les proves per controlar joves jugadors amb projecció

Avança el control a un nigerià i un croat, que s'incorporen avui al treball de l'equip

Els oferiments de jugadors per part d'intermediaris i empreses de representació són constants en els clubs professionals. Controlar-los tots i anar fent proves durant la temporada genera moltes dificultats, i alguns clubs ja han ideat projectes alternatius. El Racing del Ferrol va ser dels primers a l'Estat a convocar una mena de concurs per a jugadors candidats a acabar convencent els tècnics, i fa un parell de mesos l'Espanyol va engegar l'operació Talent, a iniciativa del nou director esportiu, Ramon Planes. Diversos jugadors fan una prova d'una setmana i, si convencen els tècnics, es poden arribar a guanyar un contracte i ser cedits a clubs amb els quals tenen acords, com el Panionios o el Swansea. Un projecte similar al de l'Espanyol és el que madura ara el Girona, que pretén activar-lo a l'estiu, abans del començament de la pretemporada del primer equip.

Lliures i d'arreu.

L'àrea tècnica del Girona tenia pensat començar a executar l'operació coincidint amb les últimes setmanes d'activitat de l'equip, però com que la situació es va complicar i la permanència matemàtica es va anar demorant, va decidir ajornar el procés. Ara, la idea és citar uns quants jugadors dels quals el perfil, les referències i les condicions els facin interessants. En comptes d'anar-ne provant en diverses fases, el club vol concentrar les proves en una setmana de juliol, prèvia al començament de la pretemporada del primer equip. D'aquesta manera, si algun dels jugadors convencés podria allargar l'estada a Girona i entrenar-se amb els jugadors amb contracte. Molts representants ofereixen jugadors, i al Girona li interessa veure'n en acció sobretot que hi arribin lliures i que l'aposta signifiqui una bona oportunitat (amb risc mínim) per al club. Pensa en jugadors d'arreu, estrangers però també d'aquí. I tampoc està disposat a reunir tants jugadors com ho demanin ni molt menys, sinó que mirarà de fer una selecció prèvia.

Hiroshi, l'exemple.

Durant el seu primer curs a segona A, el Girona ja ha experimentat les proves a diversos jugadors. En comptes de convocar un càsting, però, els integrava directament a l'activitat del primer equip, cosa que dificultava veure'n les possibilitats. Van passar per Montilivi amb caràcter efímer el gambià Hamadi Jawara, l'ivorià Boti Demel, l'argentí Mariano Chirumbolo, el brasiler Carlos Constantino Júnior i el camerunès Michael Masson. En canvi, el japonès Ibusuki Hiroshi va tenir més sort i va convèncer els tècnics. El club li va firmar un contracte de llarga durada, convençut que si el davanter progressà en podrà treure profit.

Quatre dies amb el Girona per a Jusufi i Kazeem

Tot i que el Girona pensa en una operació Talent per al juliol, avui integrarà dos joves jugadors a l'entrenament de l'equip (en principi, la plantilla no havia de tornar a l'activitat fins demà). Entre avui i divendres, el croat Pellumb Jusufi i el nigerià Kareem Kazeem treballaran a les ordres del cos tècnic. Jusufi (foto) és un migcampista ofensiu nascut el 10 de febrer del 1988. Aquesta última temporada, el croat ha jugat amb el Dinamo de Tirana, tercer classificat de la lliga del seu país. El conjunt albanès va participar en la primera fase prèvia de la lliga de campions, eliminat pel Modrica. Internacional en les categories inferiors, Jusufi ha jugat una vintena de partits en la lliga albanesa. L'altre jugador a prova també és migcampista, però defensiu. Kareem Kazeem va néixer el 21 de maig del 1988 a Lagos i, tot i la seva joventut, ja ha provat sort en diversos clubs europeus. El nigerià va incorporar-se al Fulham l'estiu del 2006, tot i que no va arribar mai al primer equip. Després va anar a Portugal, on va passar pel Portimonense (cedit pel conjunt anglès) abans d'arribar a l'Sporting de Braga, que també el va cedir, primer al Trofense i després al Gil Vicente.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.