Economia

Josep Piqué: “El Prat ha de poder competir amb Barajas, París i Frankfurt”

El president de Vueling defensa la gestió individualitzada dels aeroports

Aposta perquè el Prat es converteixi en un centre de connexions a la resta del món sense haver de passar pels grans aeroports europeus

El president de Vueling, Josep Piqué, s'ha mostrat aquest dimarts “partidari” de la gestió individualitzada dels aeroports i que es “competeixi amb criteris estrictament empresarials”. “El Prat ha de competir amb Barajas, amb París, amb Frankfurt, amb tots els aeroports”.

En declaracions a Catalunya Ràdio, Piqué ha defensat la funció que està desenvolupant Vueling a l'aeroport de Barcelona, que assegura que és el “nostre minihub”. De fet, ha defensat el sistema de connexions que està desenvolupant la companyia, que abans del tancament de Spanair havia portat més de dos milions de passatgers en connexió al Prat. De fet, Piqué considera que aquest és el camí que hauria de prendre el Prat. A través de Vueling, oferir una àmplia possibilitat de connexió a la resta del món “sense haver de passar per Madrid, París o Frankfurt”.

Així, ha descartat que ara com ara Vueling faci el “salt intercontinental” perquè caldria una flota d'avions que la companyia no té. “Però el futur no està escrit”, ha afirmat.

Sobre Spanair, Piqué ha assegurat que la fallida de la companyia “estava cantada des del primer dia” perquè “el model no era sostenible”. De fet, ha considerat que s'ha “sostingut fins ara per les aportacions de les administracions”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.