Societat

La contraportada

L'Ateneu d'Olot

Cinc olotins reactiven a partir de principi del mes de març el Central com a centre de dinamització cultural i social de la capital garrotxina

La reivindicació d'un ateneu popular a Olot és històrica. No hi ha ni local d'entitats, una funció que supleixen com poden els Catòlics i l'Orfeó. Si que n'hi ha hagut un, l'Ateneu 217, que ha funcionat durant dos anys per la bona voluntat de voluntaris, lligats als sectors independentistes, però finalment ha tancat les portes.

Ara, Dani Planàs i Josep Quintana, Quinto, i tres socis més, han volgut apostar per la idea de l'ateneu, però l'entenen com una iniciativa cultural i social, oberta a tothom, i sobretot com un projecte empresarial. Per això, han decidit reobrir el Central i crear l'Associació Cultural Ateneu Central d'Olot, amb l'objectiu que esdevingui la casa de tothom, de qui té alguna cosa a dir, a cantar, a recitar, a exposar, a totes les entitats que hi vulguin dur a terme actes de petit format i, vaja, a tothom qui el vulgui com a punt de trobada. Planàs i Quintana remarquen, a més, que és un local del centre i volen que sigui un motor que sumi a favor de la dinamització d'aquesta zona. “La gent no té on anar a fer el cafè, ni sap on anar per fer coses de petit format. Volem omplir aquest buit i volem que el Central sigui també un punt de trobada, un contenidor, per a les entitats”, remarca Planàs. I hi afegeix: “No volem anar en contra de ningú, sinó sumar. Volem un ateneu obert a tot i a tothom amb l'únic objectiu de dinamitzar la vida cultural d'Olot, de construir un país des de la cultura.” A part de ser un bar i tenir oferta nocturna, el Central oferirà una programació transversal. La nova etapa s'enceta el 2 de març amb una exposició de l'il·lustrador Pere Tubert i, l'endemà, continuarà amb un col·loqui amb els alcaldes de Vic i Olot, Josep Maria Vila d'Abadal i Josep Maria Corominas, sobre l'Associació de Municipis per la Independència. Més endavant, hi haurà actuacions de Pol Fuster, Ton Torner i la banda de la primera etapa del Central, Mazoni...

El Central va néixer fa vint anys de la reconversió de la fàbrica Robert Punt amb una clara voluntat de catalitzador cultural. Ara, es reformula per a èxit d'Olot.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.