Urbanisme

El projecte crea una crisi de govern

Dins el govern de Tossa de Mar (TU-PSC) no hi ha unanimitat en el projecte de fer un port esportiu a es Codolar. El PSC, soci de govern de TU, s'hi oposa radicalment. “És el model urbanístic i turístic que sempre hem criticat”, va afirmar ahir categòricament l'exalcaldessa Pilar Mundet, portaveu del grup del PSC a l'Ajuntament. Mundet va recordar que aquest projecte no estava inclòs en el pacte de govern i va alertar: “El PSC no es troba còmode amb aquesta situació.” El PSC té dos regidors, necessaris per garantir la governabilitat a Tossa.

També va ser crític amb la proposta CiU, que està a l'oposició. La seva portaveu, la també exalcaldessa Imma Colom, ho va qualificar de “martingala”. La líder de CiU es va preguntar pel gir “copernicà de la senyora Saladich”, en referència a la “defensa aferrissada i durant anys del disbarat d'una marina seca”. Per Colom, el projecte anunciat per Saladich és “una decisió messiànica i oportunista”. “És tot plegat una martingala i un despropòsit urbanístic de gran magnitud”, va sentenciar Colom.

Votació en referèndum

La possibilitat que Tossa de Mar tingui port la prendran els ciutadans a través d'una consulta popular. “Un projecte d'aquesta magnitud ha d'estar consensuat al màxim possible amb la ciutadania; per això, impulsarem una consulta popular per saber l'opinió dels veïns”, va anunciar l'alcaldessa, Gisela Saladich. La capacitat decisòria de la ciutadania està inclosa al conveni, de tal manera que sense el vistiplau dels veïns no pot tirar endavant. I si els veïns ho rebutgessin, l'Ajuntament no hauria de compensar en cap cas les societats promotores. La consulta es farà, perquè, tal com va reconèixer l'alcaldessa: “Hi ha qui opina que destrossaríem el litoral.” Saladich va avançar que la votació es faria al llarg d'aquest mandat. La votació no serà sobre la construcció o no del port, sinó del conjunt del projecte. És a dir, els veïns hauran de votar “sí”, “no” o abstenir-se al conjunt del projecte: port, hotel, xalets de luxe i hospital marí.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.