Societat

Els sindicats convoquen sis jornades de vaga en educació

La vaga, intermitent, tindrà lloc els dies 16,17,23,24, 30 i 31 de maig

Els cinc sindicats de la Mesa Sectorial d'Educació (STEPV, FECCOOPV, CSI·F, ANPE i FETE-UGT PV) han acordat convocar sis jornades de vaga al maig, en resposta als resultats de l'enquesta en les assemblees i claustres de professorat –hi han participat vora 20.000 docents– sobre el seu parer respecte a la qüestió.

Els motius de la convocatòria d'aquestes jornades de vaga són el rebuig al decret llei de retallades salarials del govern valencià i a les retallades acordades pel govern espanyol. Segons els sindicats, aquestes mesures comportaran un empitjorament de les condicions laborals del professorat, l'acomiadament de més de 3.000 docents interins i un deteriorament de la qualitat educativa que conduirà a l'increment del fracàs escolar.

La vaga intermitent està convocada per als dies 16, 17, 23, 24, 30 i 31 de maig. També s'ha acordat convocar una manifestació a València el primer dia de vaga, el dimecres 16, i concentracions en les direccions territorials de les tres capitals el dijous 17. També es convocaran accions la resta dels dies de vaga. Prèviament, per al dijous 3 i 10 de maig es tornen a convocar concentracions a la porta dels centres de treball a les 12 h.

En una segona fase, es convocaran més mobilitzacions al juny i a l'inici del curs 2012/13, “si l'administració no rectifica i continua sense escoltar el professorat“.

D'altra banda, els sindicats han sol·licitat una entrevista a la consellera d'Educació, María José Catalá, per demanar-li que pose fi a les retallades en ensenyament i que no aplique les mesures del reial decret llei aprovades pel Consell de Ministres divendres passat.

“La consellera d'Educació té a les mans la possibilitat real d'evitar que continue la conflictivitat en el sistema educatiu valencià”, han afirmat els sindicats en un comunicat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.