Societat

Solidaritat

La Trailwalker recapta 641.000 euros per a Etiòpia

Els 1.200 participants van sortir d'Olot i van recórrer 100 quilòmetres

Intermón Oxfam farà pous d'aigua a l'Àfrica

La prova solidària Trailwalker 2012 va arrencar ahir al matí a Olot amb l'objectiu principal complert, ja que a Intermón Oxfam van anunciar just abans de la sortida que ja havien recaptat més de 641.000 euros que la ONG destinarà per construir pous d'aigua a Etiòpia i per accions a favor del comerç just i de la sensibilització.

Aquesta segona edició a Catalunya combina l'esport, ja que els 1.200 participants en la prova tenen el repte de superar els cent quilòmetres que separen Olot de Sant Feliu de Guíxols. Per participar-hi cal que cada equip de quatre caminants i dues persones de suport paguin la inscripció de 200 euros i aportin 1.500 euros més que Intermón Oxfam destina als projectes solidaris. Els 285 equips van començar la prova en un ambient festiu i els primers van arribar ahir a la nit, ja que a les nou ja havien superat l'últim control abans de l'arribada a Sant Feliu de Guíxols. Es preveu que el gros de participants arribi avui entre les set del matí i el migdia. El bon clima –l'any passat va ploure– va permetre que ahir a la nit molts pocs equips haguessin abandonat, i l'organització espera un percentatge alt de compliment del repte esportiu.

LES XIFRES

11.000
euros
són els recaptats per l'equip suïs “Soy Noble”, la formació que va aportar més diners dels participants.
8
equips
van ser els que l'empresa Hipra va inscriure en la cursa solidària, i va batre el rècord de participació.

Des de Saragossa o per l'aniversari

Entre els 285 equips participants i cap a 1.200 caminants a la prova, hi havia gent d'arreu de Catalunya però també molta gent vinguda de d'arreu. Alguns d'aquests casos van ser Abe, Carlos, Ana, Diego, Maria José i un altre Carlos vinguts de Saragossa per formar part de l'equip Solidar100s. “Hi ha dues motivacions, la primera, la solidària i, després, la lúdica i esportiva”, va dir Carlos. Han recaptat 1.820 euros i confiaven arribar durant la matinada, pendents del resultat del Saragossa, que s'hi juga la permanència. Un altre cas va ser Carlos Valverde, de Parets. Va repetir després que l'any passat va acabar 39è i havent-hi esmerçat 28 hores. “Ens agrada l'esport, i fer-ne aportant-hi un mica de solidaritat és molt satisfactori”, va dir el dia que, a més, va fer anys.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.