Comunicació

La Xarxa d'Emissores Municipals Valencianes denuncia el tancament de ràdios municipals

Exigeixen als governs locals coherència a l'hora de prendre decisions

El passat divendres, representants de diferents ràdios municipals, totes elles pertanyents a la Xarxa d'Emissores Municipals Valencianes (XEMV), es reuniren a l'Eliana per tractar la situació per la qual travessen el centres emissors.

Malauradament, la reunió es va emmarcar en un context negatiu per la situació de les ràdios municipals. Els tancaments d'aquests centres emissors i l'acomiadament de treballadors com ara Aldaia i Albal i la difícil situació que pateixen altres, fou el punt principal punt del dia que tractaren les emissores assistents.

Les ràdios congregades no entenen el perquè dels tancaments. “Fem teixit social, agrupem un fum de col·laboradors del poble que fan de la ràdio la seua passió, en números, una ràdio dóna molt més que uns números que no quadren i no precisament per la gestió d'una emissora local”, assenyalen des de la XEMV.

No obstant això i tot i els impediments, els tècnics presents en la trobada es comprometeren a seguir col·laborant i defensant les ràdios mitjançant reunions periòdiques i intercanvi d'experiències.

Llàstima que no s'entenga

Pere Rossell

Si el tancament d'emissores hagués estat produït per consistoris on la dreta fa i desfa segons el seu antull, doncs, el raonament hagués estat evident, però la tesi es desmunta quan el desballestament de les emissores municipals valencianes també s'exercita a la bancada del centre esquerra. Una vegada més s'evidencia, com al poder no l'interessa cap mena d'informació ni que fos sobre les obres i els serveis que s'hi produeixen al poble.

La mirada curta dels polítics valencians fa que s'estimen més gastar-se un potosí amb butlletins i paper coutxé, que no en informació objectiva i professional que siga susceptible de ser emessa de manera gratuïta i universal per les ones hertzianes. Però a més d'això, el tancament d'una emissora municipal, talla les ales a una bona colla de col·laboradores i col·laboradores que gasten les instal·lacions per a consolidar poble, per a sentir-se poble i per a potenciar aquest sentiment de pertinença, siga del color o de la tendència política que siga.

Els polítics valencians (que controlen el poder i les majors responsabilitats) es combinen malament amb la llibertat d'expressió i segurament per això, procuren tallar les ales a la democràcia participativa. No és bona política aquesta de silenciar veus, per molt que es manifesten discordants.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.