Efemèrides

1682. Pere I el Gran, tsar de Rússia.

En morir el tsar Fiodor III sense descendència, el Boiar (consell de nobles russos) va designar el seu germà Pere, de 10 anys d'edat, amb la seva mare com a regent. Però Sofia, una de les germanastres de Pere, va dirigir una revolta dels militar d'elit en què van morir molts familiars i amics de Pere, i que va acabar quan Sofia va aconseguir que Ivan, germà de Pere i, en principi, qui havia de ser tsar per ser el germà gran, compartís el tron. Amb el temps, Pere va quedar com a únic monarca, i durant el seu regnat Rússia es va modernitzar, l'exèrcit va ser reorganitzat i es va fundar la ciutat de Sant Petersburg.

1398.

Neix a Medina del Campo (Castella) l'infant Joan, fill de Ferran I de Catalunya-Aragó i d'Eliono d'Alburquerque i germà del rei Alfons IV el Magnànim, el futur Joan II de Catalunya-Aragó.

1466.

Mor a Granollers, malalt de tuberculosi, Pere IV de Portugal, el Conestable, rei de Catalunya nomenat per la Diputació del General entre 1463 i 1466, durant la Guerra Civil catalana.

1706.

Guerra de Successió espanyola: la columna de cavalleria del marquès de Villaverde pren possessió de Madrid en nom de l'arxiduc Carles.

1971.

Moren el tres tripulants de la nau espacial soviètica Soyuz II en un accident ocorregut moments abans d'aterrar.