Més esport

Di Gregorio, detingut al Tour

Ciclisme. El francès va ser capturat ahir en el marc d'una investigació per un afer relacionat amb el dopatge. El Cofidis va anunciar la suspensió immediata del ciclista i l'organització va decidir no prendre cap mesura contra l'equip

El francès Rémy Di Gregorio (Cofidis) va ser detingut ahir al matí pels agents de la brigada de protecció de la salut pública, que també s'ocupa a França de la lluita contra el dopatge –considerat un delicte–, en una actuació que va tenir lloc a l'hotel de concentració del seu equip, a la localitat de Bourg en Bresse.

Di Gregorio (26 anys) va ser detingut, segons fonts de la investigació, per un afer relacionat amb el dopatge, conseqüència d'una investigació iniciada l'any passat quan Di Gregorio portava la samarreta de l'Astana, equip que ahir també va rebre la visita dels investigadors. El francès va debutar com a professional el 2005 amb La Française des Jeux. En el seu palmarès hi figuren tres triomfs destacats, una etapa en el Tour de l'Avenir (2006), una en la París-Niça (2011) i una en la volta a Astúries (2012).

L'equip va anunciar la suspensió immediata del ciclista, i el Tour va decidir no prendre cap mesura contra el conjunt francès. De fet, totes dues parts van considerar l'operació un fet aïllat. El Cofidis va assenyalar que es va veure en l'obligació d'aplicar el seu reglament intern per a tots aquells que violin el seu codi ètic, un fet que provoca l'acomiadament fulminant de l'equip.

El director del Tour, Christian Prudhomme, va restar transcendència al fet. Va ser el director de Cofidis, Yvon Sanquer, qui va avisar Prudhomme de la detenció de Di Gregorio. “M'havien dit que havíem baixat els braços en la lluita contra el dopatge, i això demostra que no és veritat”, va afegir el director del Tour.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.