Política

Arrenca l'Acampada Jove 2012

El festival celebrat a Montblanc va rebre 25.000 persones l'any passat

L'Acampada Jove, que celebra la quarta edició a Montblanc a partir d'avui, demà i dissabte, espera superar els 25.000 participants de l'any passat. El festival, organitzat per les JERC i l'associació Acampada Jove, s'ha consolidat com un referent: “La clau és que no sols és un festival de música amb els millors grups dels Països Catalans. S'hi reivindica que ens cal viure en llibertat. I ho fan els joves, que passen per un moment complicat”, assegura el director, Gerard Gómez.

Aquest any, s'hi abordaqüestions com ara el projecte Eurovegas. I s'hi presentarà el documental sobre l'operació Garzón del 1992, amb la participació d'alguns dels independentistes detinguts. Una de les cites més interessants és la de dissabte, quan la vicepresidenta del Sinn Féin, Mary Lou McDonald, participarà amb el president d'ERC en l'acte polític central. “Volem oferir perspectives que evidencien que des de les nacions sense estat és possible construir una Europa diferent”, explica Gómez.

Una vintena de formacions musicals hi participen. Aquesta nit s'hi estrenarà Kòdul, amb els incombustibles Brams i habituals de l'Acampada, com ara La Pegatina. Demà, Els Amics de les Arts, Lax' n' Busto i la Gossa Sorda, entre d'altres. Dissabte, els ritmes seran sobretot de ska i reggae, amb els bascos Betagarri i Txarango. Aquest any, s'hi estrena espai musical i de serveis, a l'ombra.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.