cultura

història

El Port de la Selva homenatja Hipòlit Nadal

Avui comencen una sèrie d'actes i es traslladaran les seves cendres al cementiri

Les cendres d'Hipòlit Nadal Mallol (el Port de la Selva, 1891 - Buenos Aires, 1978) arribaran avui al cementiri del Port de la Selva, on es farà un acte d'homenatge a qui és fill predilecte de la vila des de l'estiu del 1931. Nadal és recordat sobretot pel fet d'haver estat el director durant 56 anys de la revista Ressorgiment, un dels vehicles més importants d'expressió i difusió de la cultura catalana a l'exili.

Els actes d'homenatge s'iniciaran amb la lectura del text que va escriure Antoni Costa l'any 1980 en dedicar una plaça a Hipòlit Nadal. La lectura la farà el fill de l'autor del text. Seguidament es farà una visita al fons bibliogràfic de l'homenatjat que l'any 1999 va arribar a la biblioteca municipal, on es conserva i es pot consultar en l'actualitat. També es veurà l'escultura que va encarregar a l'Argentina l'Obra Cultural Catalana sota el mecenatge de Fivaller Seras.

A continuació es traslladaran les cendres al cementiri municipal.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.