Societat

La mort com a sortida

Un home de 74 anys mata el fill discapacitat de 46 i se suïcida

Els fets van passar ahir al cementiri de Sant Andreu, on feia poc acabaven d'enterrar la seva esposa

El parricidava deixar una nota en què deia que, un cop vidu, no podia ocupar-se del fill

Tragèdia, ahir, al cementiri de Sant Andreu. Un home de 74 anys va matar cap al migdia el seu fill discapacitat de 46 i després es va suïcidar. L'ancià va decidir posar fi a la seva vida i la del seu fill pocs dies després de morir la seva esposa, enterrada justament en aquest històric cementiri que ara pertany al districte de Nou Barris però que, des de sempre, s'hi han enterrat els veïns de Sant Andreu de Palomar, que el reivindiquen.

La mort del pare i del fill van tenir lloc davant del nínxol on fa uns dies havien enterrat la mare. El fill, segons fonts pròximes a la investigació, tenia una discapacitat molt greu i el pare va deixar una nota dient que no podria fer-se'n càrrec tot sol. Sembla que no tenien cap altra família.

Els fets van passar a mig matí, ja que els Mossos van rebre l'avís a dos quarts de dotze del migdia. Segons sembla, el pare va dur el fill a passejar i a veure la tomba de la mare i, just quan eren a prop, l'home de 74 anys va treure una pistola i va matar-lo d'un tret. Immediatament després es va suïcidar amb la mateixa pistola, una arma de la qual, ahir al vespre, encara no se sabia la procedència i com havia arribat a mans del parricida.

“No, encara no sabem qui són, ningú ha dit res, però segurament són gent del barri perquè aquí només s'hi enterra gent del barri. Aquest matí no hi ha hagut enrenou de res, tan sols hem vist arribar unes ambulàncies i cotxes policials i una estona després un furgó judicial, amb la qual cosa hem deduït que havia passat alguna cosa greu”, explicava ahir a la tarda la dependenta d'una botiga de flors situada just al davant de la porta principal del cementiri, que està situat just darrere de l'Heron City i El Corte Inglés de la Meridiana. El recinte va estar tancat fins a primera hora de la tarda. Cap a les quatre van tornar a obrir perquè s'hi havien de fer enterraments, però després, cap a les sis, el van tancar. Va ser just quan els mitjans de comunicació arribaven en massa al lloc dels fets després que els Mossos donessin a conèixer la notícia. La presència dels mitjans va atreure alguns vianants.

Depenent al cent per cent

La depressió per la mort de la dona i el patiment pel futur d'un fill adult depenent al 100% a qui ell tot sol no sabia cuidar i a qui no sabia amb qui deixar quan ell faltés haurien empès l'home de 74 anys a matar -lo i, després, a suïcidar-se. No és la primera vegada que una persona sola amb un fill depenent o que un matrimoni d'ancians que no saben com tirar endavant acaben prenent la decisió de posar fi a la seva vida. Normalment, aquest tipus de casos són molt difícils de detectar per les institucions i, per tant, difícils d'evitar.

Els suïcidis (n'hi va haver 418 a Catalunya l'any 2010) han repuntat els darrers mesos tant a l'Estat espanyol i a Catalunya, coincidint amb la crisi. Aquest context social ha propiciat alguns casos més d'estrès, depressions i conflictivitat. Els experts asseguren que la família, sobretot, i la xarxa sanitària i social eviten casos extrems de conflictivitat al carrer i entre cònjuges. En el cas que ens ocupa, però, sembla que el parricida i suïcida no tenia família a la qual poder recórrer.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.