Societat

IRENE PALOL

“No fem mal a ningú”

Què busquen amb els canvis de festius?
Si votem una moció per declarar el municipi lliure i independent, no té gaire sentit celebrar la Hispanitat i la Constitució. Tots els regidors de l'Ajuntament en ple van jurar el nostre càrrec per imperatiu legal. És lògic que no celebrem aquests festius i celebrem festius que són nostres, com ara el 23 d'abril i el 9 d'octubre.
Esperen un bon seguiment entre els ciutadans de Viladamat?
Una cosa és el que ens deixen fer i l'altra, el que volem fer. No fem mal a ningú anant a treballar el dia 12 i el dia 6. De tota manera, els establiments dedicats al turisme i el comerç normalment tenen obert el 12. Penso que es notarà més per Sant Jordi, en què es veuran tancats llocs que normalment no ho estaven. Una cosa és el municipi i una altra, el que decideixi cada veí. Només faltaria.
Tenen prevista alguna altra mesura?
No som els primers que farem això i tant de bo que no siguem els últims. Ens afegirem a totes les iniciatives que arribin en aquest sentit.
onada sobiranista

Celrà i Viladamat ‘celebren' la Hispanitat treballant

L'ajuntament celranenc estarà obert, i els empleats que facin la jornada el dia 12 tindran festa per Sant Jordi
El consistori altempordanès aprova la mesura sense que cap regidor hi voti en contra
J. Ferrer / J. Puntí

Dos ajuntaments de les comarques gironines, tots dos de la CUP, han decidit celebrar el Dia de la Hispanitat d'una altra manera. A Viladamat (Alt Empordà) i a Celrà (Gironès) aniran a treballar divendres que ve perquè no se senten identificats amb la celebració. Declarats territori català lliure, els batlles dels dos municipis, Irene Palol i Dani Cornellà, creuen que no faran cap mal treballant el dia 12.

Fa dues setmanes l'equip de govern de Celrà (CUP-ICelrà) va fer saber als treballadors que hi havia la possibilitat d'anar a treballar el dia 12. “És un divendres qualsevol”, assenyala Cornellà. El batlle celranenc assegura que l'edifici de l'ajuntament obrirà i que ja es van plantejar aplicar la mesura l'any passat, però la van ajornar: “De moment, l'atenció al públic estarà oberta perquè ja ho tenim confirmat. A les escoles bressol no podem obrir per no perjudicar les famílies. L'any passat ja vam plantejar fer festa el 12 d'octubre i el 6 de desembre, però acabàvem d'arribar al govern i ens havíem de situar.”

L'alcalde de Celrà explica que fins dimecres els treballadors poden notificar si aniran al seu lloc de treball l'últim dia laborable de la setmana que ve. Dani Cornellà considera que el gest és un pas més cap a l'independentisme. “A Celrà, la CUP i ICelrà som clarament independentistes. Fa anys, ser-ho era minoritari i gairebé mal vist. Ara s'ha normalitzat, els fets s'estan precipitant, i això ens alegra”, assenyala Cornellà.

Canvis de festius

A Viladamat, l'equip de govern, encapçalat per l'alcaldessa, Irene Palol, va obtenir el vistiplau del ple del consistori, sense que hi hagués cap vot en contra, per aprovar la moció en què proposava canviar dos dies festius per dos d'altres. Van votar-hi a favor els quatre regidors de la CUP i van abstenir-se els tres d'IpV-PM.

La proposta era treballar el Dia de la Hispanitat, el 12 d'octubre, i el Dia de la Constitució Espanyola, el dia 6 de desembre, i en el seu lloc celebrar el 23 d'abril, la festivitat de Sant Jordi, i el 9 d'octubre, la Diada del País Valencià. Palol ja va explicar la setmana passada que la tria del 9 d'octubre era representativa de la unitat del Països Catalans que propugna la CUP, i que haver triat el 9 d'octubre i no el 30 de desembre, Diada Nacional de les Illes, era aleatori. “Jaume I va començar per allà baix”, va explicar.

L'alcaldessa de la CUP va anunciar ahir que estaven oberts a més iniciatives dirigides a la consolidació del municipi com a territori lliure, independent i sobirà, tal com s'havia declarat. En el mateix ple en què es va aprovar el canvi de festius, Viladamat va donar el vistiplau als estatuts de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI). Els set regidors (quatre de CUP i tres d'IpV) hi van votar a favor, tal com havien fet quan van formalitzar l'ingrés a l'associació.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a