Educació

educació

La UNED obre el curs homenatjant la Diputació i Josep Arnau, que plega

El director del centre associat de Girona renuncia al càrrec que ostentava des del 2001

El jutge Lacaba reflexiona sobre la justícia en la lliçó inaugural

El centre associat de la UNED a Girona va celebrar ahir l'acte oficial d'inici del curs 2012-2013 a la Fontana d'Or, a Girona. En l'acte, es va fer entrega de dues medalles d'or de la UNED, una a la Diputació, i l'altra, al director del centre, el doctor Josep Arnau.

El director va ser l'encarregat d'entregar la medalla a Jaume Torramadé, president de la Diputació, “pel suport i l'impuls que la institució ha donat des del primer dia a la UNED”.

Al seu torn, el rector de la universitat, Juan A. Gimeno, va donar la medalla a Arnau com a “reconeixement a la seva labor acadèmica al capdavant del centre de Girona al llarg dels anys, sempre amb el més alt esperit universitari”.

La renúncia

Arnau va aprofitar el discurs d'agraïment per anunciar que plegava com a director, a causa de la seva recent jubilació. La intenció és presentar la renúncia de manera oficial properament, tot i que el rector ja n'està informat des de fa dies. Fins que no s'esculli el proper responsable del centre associat de Girona, —el procés serà a través d'una convocatòria pública—, Arnau exercirà de director en funcions. Haurà dirigit el centre des del 2001, i hi ha estat vinculat de diverses maneres des de 1975, l'any en què es va crear el centre associat a Girona.

Els discursos

Després d'agrair l'atorgament de la medalla, Arnau va explicar el seu pas per la UNED, on assegura que ha fet “tots els papers de l'auca”. Va destacar la implantació i la importància d'aquesta institució universitària a Girona —actualment hi ha uns 1.500 alumnes i més de cent tutors en els diversos espais que tenen repartits per la demarcació–. Va fer especial referència al futur trasllat dels estudis a la factoria cultural Coma-Cros de Salt, que s'ha de concretar el curs vinent. Va destacar que el trasllat millorarà les instal·lacions a disposició del centre associat i la possibilitat que generi sinergies amb els altres centres educatius, culturals i econòmics que hi tenen la seu. Arnau va demanar al rector “poder tallar la cinta de la inauguració, juntament amb les altres autoritats”.

Per la seva banda, el president de la Diputació de Girona, que també és alcalde de Salt, va anunciar durant el discurs d'agraïment que properament es farà la licitació de les obres. Torramadé va elogiar el paper que la UNED ha desenvolupat a les comarques gironines “quan era la única manera de fer estudis universitaris sense sortir de la demarcació”. Torramadé va destacar que la implantació de la UNED en el territori la converteix en una “universitat pròpia”.

Posteriorment, el jutge president de l'Audiencia de Girona, Fernando Lacaba, va donar en aquesta ocasió la lliçó inaugural, titulada Reflexions sobre la Justícia. L'acte es va cloure amb un concert del cor de la Diputació.

LA XIFRA

1.500
alumnes
té aproximadament la UNED de Girona en l'actualitat. I més de cent professors, repartits per la demarcació.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.