Política

La Guàrdia Civil condecora José Manuel Lara

La delegada del govern espanyol a Catalunya afirma que “amb més orgull que mai” celebra aquest any la festa de la Hispanitat

Llanos de Luna s'expressa en català per afirmar que “com a catalana i com espanyola” se sent orgullosa de la Guàrdia Civil

El president de Planeta, José Manuel Lara Bosch, ha sigut condecorat aquest dijous amb l'Orde del Mèrit de la Guàrdia Civil amb distintiu de plata per la seva “bona relació” amb el cos, segons han explicat fonts de la Guàrdia Civil. Ha rebut la distinció de mans de la delegada del govern espanyol a Catalunya, Maria de los Llanos de Luna, en l'acte de celebració de la Hispanitat a la caserna de Sant Andreu de la Barca, la central de la Guàrdia Civil al Principat.

Les mateixes fonts han volgut remarcar que la decisió ja havia sigut presa abans de les declaracions en què l'editor va dir que Planeta hauria de marxar de Catalunya en cas de convertir-se en un estat independent.

Durant l'acte, la delegada del govern a Catalunya ha recordat davant la Guàrdia Civil que “els servidors públics estem, sense excepció, sotmesos a la llei”. En aquest sentit, ha indicat que cal ser exemple del compliment “de l'ordenament jurídic com a garant de la nostra convivència”. Al seu entendre, l'estat espanyol és un “referent al món” i per tant: “Podem sentir-nos orgullosos de la nostra nació” i dels seus ciutadans.

La delegada ha afirmat que “amb més orgull que mai” celebrarà la festa de la Hispanitat. Ha afegit que més de 500 milions de persones es comuniquen en llengua espanyola i comparteixen una mateixa cultura.

Acte seguit, s'ha expressat en català per afirmar que “com a catalana i com espanyola, em sento orgullosa de la Guàrdia Civil”. Ha indicat que “el cos ha donat mostres sobrades, a través de la història, d'un esforç constant en l'adaptació en la lluita contra el crim” i que avui representa “una peça indispensable en el model policial català en l'àmbit de les seves competències”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.