Política

La manifestació contra la independència omple la plaça de Catalunya

La concentració transcorre sense incidents i no s'ha hagut de tallar el trànsit

Alícia Sánchez-Camacho, Alberto Fernández, Xavier García Albiol i Albert Rivera s'han sumat a l'acte

Unes 6.000 persones, segons la Guàrdia Urbana, i 65.000 segons la delegació del govern espanyol, han participat a la concentració d'aquest divendres al migdia a la plaça de Catalunya de Barcelona amb motiu del 12 d'Octubre. La Plataforma d'Espanya i catalans ha convidat els ciutadans a expressar la seva “catalanitat dins d'Espanya” amb la intenció de mostrar la pluralitat catalana tenint en compte la deriva cap a l'estat propi del país. La concentració ha transcorregut sense incidents i no s'ha hagut de tallar el trànsit.

La iniciativa, que vol ser cívica i festiva, ha sortit de la societat civil i es declara apartidista malgrat hagi rebut el suport del PP, Ciutadans (C's), UPyD i Falange Española. De fet, destacats dirigents del PP a Catalunya com Alícia Sánchez-Camacho, Alberto Fernández o Xavier García Albiol s'han sumat a la concentració, així com el president de C's, Albert Rivera.

Persones amb banderes catalanes i espanyoles han omplert la plaça amb cants i consignes. El lema unitari és Catalunya som tots. D'Espanya i catalans. El manifest, llegit en català i castellà, ha denunciat: “Ningú té dret a demanar-nos que optem per la nostra condició de catalans o espanyols”, “no volem que se'ns imposi una realitat aliena”. La lectura ha acabat amb un “Visca Espanya i Visca Catalunya!”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.