Política

Rajoy: “Fora d'Espanya i d'Europa s'està enlloc i condemnats al no-res”

El president espanyol avisa Catalunya i Euskadi que el sobiranisme els “allunya de la prosperitat”

El líder del PP considera que el gran error que es pot cometre és “sumar a una crisi econòmica una crisi política i institucional”

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha subratllat que la Unió Europea (UE) és una aposta a la qual no es pot renunciar i ha advertit als nacionalistes que “fora d'Espanya i d'Europa s'està enlloc i condemnats al no-res”. Rajoy ha remarcat que la seva formació vol un País Basc “basc, espanyol i europeu”.

En un acte al teatre Campos de Bilbao, Rajoy ha subratllat que “apartar-se” de la Constitució i de l'Estatut de Gernika és “apartar-se de la prosperitat, del benestar i de la feina”, i ha manifestat que desitja que ETA “s'acabi sense condicions” perquè el terrorisme només té “un destí que és el seu final”.

Després d'insistir que la Constitució i l'Estatut són “dos grans èxits col·lectius i l'únic lloc d'unió de tots els bascos”, ha considerat que “apartar-se de la Constitució i l'Estatut és apartar-se de la prosperitat, del benestar i de la feina”.

El líder del PP ha considerat que el gran error que es pot cometre és “sumar a una crisi econòmica una crisi política i institucional”, i ha defensat la Unió Europea com un “espai comú”, ja que “Europa és el nostre lloc, i fora d'Espanya i d'Europa s'està enlloc i condemnats al no-res”.

Rajoy ha remarcat, respecte al terrorisme, que “volem que ETA s'acabi sense condicions perquè el terrorisme només té un destí que és el seu final”.

Decisions que no agraden

El president ha reconegut que els espanyols “no hem de gastar el que no tenim” i ha subratllat que el seu executiu ha pres decisions “difícils que a ningú li agraden, moltes ni tan sols a aquells que les prenem”, però ha remarcat que són “necessàries i posen les bases per sortir de la crisi”.

“És necessari garantir l'estabilitat per afrontar la crisi, créixer i crear ocupació, que és el que volen tots els bascos i espanyols”, ha expressat, i ha afegit que “no s'han de confondre les arrels amb les fronteres”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.