Política

La independència podria comportar una conferència episcopal pròpia

El bisbe de Solsona, Xavier Novell, va apuntar ahir que, amb un eventual estat català, la Santa Seu hauria de plantejar-se la creació d'una conferència episcopal catalana. “Si Catalunya fos independent, això afectaria l'Església catòlica catalana. Probablement aquest país desitjaria tenir relacions diplomàtiques amb la Santa Seu i, probablement, aquesta hauria de pensar en la possibilitat de crear una conferència episcopal pròpia d'un país nou”, va considerar el bisbe més jove de l'Estat espanyol. També va remarcar que la independència afectaria el finançament, perquè ara mateix l'Església catòlica a Catalunya es finança a través dels impostos dels ciutadans i dels donatius de la gent.

Xavier Novell va fer aquestes declaracions després de reunir-se amb el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé. El bisbe va declinar entrar en el debat independentista català, i va recordar que l'Església no ha de definir-se políticament. En aquest sentit, va recordar “els drets dels ciutadans a escollir i hi va afegir que totes les opcions són legítimes. Sobre l'organització política d'un país, l'Església no té cap opinió prèvia”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.