Economia

maresme

Santa Susanna, trampolí de l'oferta del turisme eqüestre

Inauguren la seu de la Federació Catalana del Turisme Eqüestre a la masia de Can Ratés

El sector reclama suport de l'administració i la Generalitat respon que cal consolidar el producte

Santa Susanna és des d'avui seu oficial de la Federació Catalana de Turisme Eqüestre, una entitat nascuda amb la voluntat de crear una oferta de qualitat vinculada al món dels cavalls i que esdevingui un complement o, fins i tot, una alternativa, al turisme de sol i platja. Davant una destacable representació d'empresaris hotelers del municipi, el president de la federació, Miquel Casas, ha exposat aquest matí la necessitat d'equiparar a Catalunya les activitats eqüestres plenament consolidades a països veïns com França i que aporten importants beneficis econòmics per a la zona on es desenvolupen. “Estem parlant de visitants de classe mitjana i amb una capacitat de despesa alta que ajuden a la diversificació del negoci i que ajuden a allargar la temporada d'estiu”, ha puntualitzat. Per Casas, l'oferta actual existent d'hípiques no és suficient i des de l'entitat es demana la posada en marxa de centres eqüestres “que van més enllà d'ensenyar a muntar un cavall”.

En aquest sentit, el president ha apuntat que aquests centres disposen d'unes instal·lacions molt concretes, com ara pistes cobertes, i reclamen professionals amb una formació específica “que avui encara no està reglada”.

Garantir el producte

La directora general de Turisme, Mariam Muro, ha aplaudit la iniciativa i ha recordat que des de la Generalitat s'estan impulsant polítiques que dinamitzin el sector i que, sobretot, donin valor a aquells productes “singulars i diferenciats”. Per aquest motiu, Muro ha convidat els responsables de la nova entitat a treballar “per aconseguir un producte de qualitat que garanteixi una experiència real als turistes que cada cop més busquen la diferenciació”. Finalment, Muro ha incidit en la importància creixent del sector turístic en l'economia del país.

L'alcalde de Santa Susanna i president de la Fundació Turística Costa de Barcelona Maresme, Joan Campolier (CiU), ha agraït la decisió d'ubicar a la masia de Can Ratés la seu de la federació i ha mantingut que la col·laboració conjunta entre l'administració i el sector privat a l'hora d'impulsar noves iniciatives “continua sent la millor aliança”.Santa Susanna té una llarga vinculació amb el món de la hípica com a seu d'importants esdeveniments internacionals.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.