Canals

La força d'un grup

Consells editorials

108 visions diferents

Els consellers opinen del diari i dels productes que l'acompanyen

La comissió permanent es reuneix mensualment per debatre els projectes i conèixer el temes proposats per la resta de membres

Els consellers tenen línia directa amb la direcció a través de la web del consell editorial

Des que el setembre del 2007 es va replantejar el consell editorial d'El Punt i es va engegar el web del consell, la direcció ha rebut més de 4.400 aportacions dels consellers. Amb la creació del web es va voler aprofitar el potencial que representava el gran nombre de consellers que hi havia repartits pel territori però que, com a conseqüència de les reunions presencials, transmetien les seves opinions amb molt de retard. Tenint en compte les possibilitats tècniques d'internet, era evident que calia millorar el rendiment que s'aconseguia de la feina dels consellers.

Actualment, el consell editorial d'El Punt està format per 100 persones que representen els territoris de les 7 edicions que actualment té el rotatiu. La comissió permanent, que es reuneix cada mes amb la direcció per debatre els projectes de futur i parlar dels grans temes que s'hagin tractat al web, està formada per 12 consellers. Entre ells, hi ha el defensor del lector, Pep Collelldemont. Narcís-Jordi Aragó n'és el president, Joan Bosch, el vicepresident primer, i Joan Villarroya, el vicepresident segon. Els altres components són Joan Ballester, Isabel Bosch, Jordi Bosch, Rosa Font, Jaume Oliveras, Joan Ribas, Llorenç Soldevila i Esteve Vilanova.

Una aportació, una resposta

Una de les normes inexcusables del funcionament del consell és que totes i cadascuna de les aportacions que fan els consellers tenen resposta de la direcció del diari. Poden demanar i opinar sobre el diari o qualsevol dels productes que l'acompanyen i fan arribar propostes, crítiques o directament fe d'errades quan és el cas. El web també serveix per notificar-los qualsevol notícia que faci referència a l'editora i que es consideri que han de conèixer amb antelació.

El consell de l'Avui

L'adquisició d'Hermes Comunicacions del 100 per cent de les accions de l'editora de l'Avui va suposar la reactivació del consell editorial del rotatiu que, des del més de novembre de l'any passat, es reuneix mensualment. Com la comissió permanent del consell d'El Punt, coneix la marxa de l'empresa i els plantejaments de futur que es proposen. Com a òrgan consultiu que és, transmet les seves inquietuds i opinions sobre els continguts del diari i els projectes de l'editora a la direcció. El president del consell és Vicent Sanchis i la resta de consellers són Alfred Bosch, Carles Colomer, Maria Favà, Lluís Foix, Jordi Maluquer, Jordi Porta i Antoni Vila Casas. El Punt i l'Avui publiquen la mateixa informació general. Així, actualment, hi ha dos consells opinant per separat sobre uns mateixos continguts. Està previst que en un futur es busqui la manera que els consellers de tots els productes del grup treballin en una plataforma única.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.