Antoni Varés

Cineasta, cartellista i grafista, va néixer a Llagostera el 1909 i s'establí a Girona el 1920, on va iniciar els estudis a l'escola de Belles Arts. El 1927 viatja a París per estudiar tècniques d'arts gràfiques. El 1931, de tornada a Girona per fer-hi el servei militar, exposa caricatures de personatges de París. El 1932, torna a la capital francesa i estableix contacte amb el món del cinema i del teatre, i intervé, com a extra, en alguns films de René Clair. Durant aquest període realitza cartells i retrats d'artistes.

A la mort del seu pare, el 1935, s'instal·la definitivament a Girona, al carrer Albereda, i té l'estudi al carrer de Sant Cristòfol, on treballa de publicista i compagina aquesta activitat amb el cinema, la seva gran afecció. Pioner del cinema a la ciutat, és autor de valuosos documentals i de pel·lícules de ficció plenes de tendresa i ironia com Niños, L'home del sac i Roc. Deixà inèdit, a punt de filmar, un guió basat en el Josafat de Bertrana. Treballà com a escenògraf al Municipal i participà activament en l'Agrupació Fotogràfica i Cinematogràfica.

Antoni Varés Martinell
Època:
Llagostera 1909 - Girona 1966
Activitat:
Cineasta, cartellista.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.