Economia

Empreses

L'empresa familiar té massa barreres

Els economistes debaten el relleu generacional a les empreses

“L'empresa familiar té un excés de barreres: de finançament, d'accés a la tecnologia i de reconeixement de la societat”, va assegurar dijous el gerent de LC Paper 1881, SA, Joan Vila, en el decurs de la jornada organitzada per la delegació de Girona del Col·legi d'Economistes de Catalunya, en què es debatia el relleu generacional a les empreses gironines. Per Vila les empreses familiars normalment són petites precisament perquè no els permeten créixer i ser competitives.

La jornada va ser presidida pel president de la seu territorial de Girona, Esteve Gibert, i la rectora de la Universitat de Girona, Anna Maria Geli.

El debat el va iniciar el professor d'Esade Alberto Gimeno, que va apostar perquè les empreses familiars no segueixin la tradició. Gimeno considera que les famílies s'han d'apropar a la tecnologia que tenen a l'abast per trobar noves oportunitats per a la seva empresa: noves línies de negoci i nous productes, entre d'altres.

La gerent d'Espelt Viticultors, Anna Espelt, va assegurar que l'empresa familiar és un bon lloc per aprendre i va reivindicar el paper de la dona a l'empresa familiar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.