Política

La CUP confia a assolir demà grup parlamentari

“Els farem la vida impossible”, proclama el candidat de la formació en el míting final

Fa públic el pressupost de campanya, de més de 193.000 euros

Poc més d'un mes ha passat des que el 13 d'octubre la CUP va decidir en assemblea extraordinària que concorreria a les eleccions al Parlament. I el seu candidat, David Fernández, es va mostrar ahir segur que diumenge irrompran de ple en el Parlament i ho faran amb grup propi. Necessiten cinc diputats elegits en circumscripcions electorals diferents.

Les Cotxeres de Sants van acollir, al vespre, l'acte final de campanya de la formació. I el seu presidenciable va insistir en la promesa que ja feia en l'acte central: “Els farem la vida impossible mentre ells ens la facin a nosaltres. Desmentirem la seva propaganda.” Fernández apostava així pel trencament de l'status quo actual i per una renovació a fons de la política. I es va distanciar de la resta de forces proclament: “La gran barricada en defensa de la democràcia no està al Parlament, sinó al carrer.” Ja ho ha fet aquests quinze dies amb una campanya sostinguda per una xarxa de voluntaris i militants que els ha permès de fer 450 actes arreu del territori. El central, diumenge passat al Barcelona Teatre Musical, va deixar centenars de persones fora per falta d'aforament.

Els números

La CUP va aprofitar l'últim dia per fer públic el seu pressupost de campanya. Hi ha invertit més de 193.000 euros, la gran majoria dels quals –un 70%– s'han destinat a bustiar propaganda electoral. Com que no és una formació parlamentària i, per tant, no rep subvencions públiques, el partit ha recaptat aquests diners a través de les aportacions extraordinàries de les seves assemblees locals i de donacions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.