Política

SI es reivindica com a únic garant per a la independència

López Tena avisa que els sobiranistes de nova fornada s'arronsaran davant l'Estat i que no saben cap on van

L'única garantia per portar Catalunya a la independència és Solidaritat (SI). La resta de partits encara decideixen què volen ser de grans o estan ocupats en els seus interessos. Aquests són els dos missatges que més es van repetir ahir en l'acte de tancament de campanya que SI va fer al Poblenou, en què van participar gairebé un miler de persones.

El presidenciable de la formació, Alfons López Tena, va carregar especialment contra els que han descobert fa poc la independència. I es va referir bàsicament a CiU i el seu candidat, Artur Mas. Va criticar la seva gestió econòmica perquè segons ell està encaminada a “privatitzar serveis bàsics”, però sobretot la deriva sobiranista acabada d'estrenar i que no se sap com ni cap on va. Però el més greu és que tampoc tenen clar el què. “Volen fer una consulta. Sobre què? Ni idea”, va etzibar. I va fer un vaticini. Quan Madrid ofereixi un pacte fiscal “passat per la graella”, faci alguna amenaça i una oferta “d'aquelles que no es poden rebutjar”, Mas s'arronsarà. Una gran diferència amb SI, va dir, que sap què vol i quan ho vol. Per això, va reiterar que una de les primeres iniciatives que plantejarà un cop s'iniciï la legislatura és la presentació d'una resolució perquè es proclami la independència l'11 de setembre del 2014. Una resolució que farà caure les “caretes autonomistes”. Perquè –es preguntava López Tena–, què faran els candidats d'Unió si Duran no vol la independència?

Tot i que algunes enquestes no donen representació a SI en el pròxim Parlament, els candidats de les quatre demarcacions es mostraven convençuts que la predicció no es complirà. La número 3 per Barcelona, Núria Cadenes, ho resumia dient que l'única manera que als catalans no els donin “gat per llebre” és una SI forta. Però això, afegia, hi ha partits als quals no els interessa, perquè saben que el seu té pressa per la independència. “A Espanya no hi tenim res a fer. No ens aturaran”, va concloure López Tena.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.