Traslladen a peces la capella del Roure de Camprodon

El canvi permetrà eixamplar l'accés pel nord al centre de la vila

El trasllat de les peces de més valor patrimonial de la capella del Roure i l'enderroc de les altres parts faran possible l'eixamplament del carrer Freixenet en un punt on, fins ara, als vehicles que circulaven en direccions oposades se'ls feia difícil circular alhora. L'Ajuntament ha dut a terme aquests treballs després d'obtenir els permisos pertinents dels departaments de Cultura, Medi Ambient i Habitatge, Agricultura, la comissió d'Urbanisme, la de Medi Ambient i la direcció general d'Arquitectura i Paisatge. A més, prèviament s'hi han realitzat excavacions arqueològiques. Ara, el nou edifici es reconstruirà al sector de la font de Llandrius. Alguns veïns havien proposat que no es traslladés sinó que només s'enretirés uns metres.

La capella és d'origen romànic (segle XII) i es va restaurar el 1477 i al segle XIX, amb moltes modificacions. És un antic oratori de camí. Segons la llegenda, la família Campa la va fer construir després de trobar a la zona una verge dins del tronc d'un roure.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.