Política

El jutge processa a tres exconsellers de Camps

José Ceres veu indicis de delicte en les actuacions de Vicente Rambla, Milagrosa Martínez i Angélica Such en l'adjudicació del pavelló de la Generalitat Valenciana a Fitur

La causa investiga possibles irregularitats en l'adjudicació a empreses relacionades amb la trama Gürtel

El jutge que instrueix la causa del presumpte finançament irregular del PP valencià, José Ceres, ha tancat la investigació relacionada amb l'adjudicació del pavelló de la Generalitat Valenciana a la fira Fitur apreciant indicis de delicte en alts càrrecs de l'administració que dirigia Francisco Camps. El magistrat aprecia presumpte delicte en l'exvicepresident valencià, Vicente Rambla, les exconselleres de Turisme, Milagrosa Martínez i Angélica Such, l'excap de gabinet de la conselleria de Turisme, Rafael Betoret, i alguns empleats de l'Agència Valenciana de Turisme. Tots ells, en major o menor grau, podrien haver comes delicte continuat de tràfic d'influències i prevaricació.

El magistrat també considera que les exconselleres Such i Martínez podrien haver comès un delicte de suborn passiu. La causa investiga irregularitats en l'adjudicació a empreses vinculades a la trama Gürtel de l'organització del pavelló de la Generalitat Valenciana a la fira de turisme Fitur entre els anys 2005 i 2009. El magistrat també observa indicis de delicte en Álvaro Pérez El Bigotis, Pablo Crespo, Francisco Correa, acusats de suborn actiu, així com Cándido Herrero, Isabel Jordán i Mónica Magariños, persones vinculades a les empreses. Quatre empleats públics estan acusats de malversació i en dos d'ells se'ls hi afegeix l'acusació de falsedat. L'instructor en canvi ha arxivat les investigacions sobre l'exdirectora general de Promoció Institucional, Dora Ibars, l'excomptable de les empreses, José Luís Izquierdo, entre altres.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.