Política

La Fiscalia demana onze anys de presó per a Milagrosa Martínez pel cas Gürtel

Sol·licita l'obertura de judici oral contra 13 persones i que es comisse el rellotge que la trama presumptament va regalar a l'exconsellera de Turisme

Demana el sobreseïment provisional de les actuacions contra l'exvicepresident Rambla en considerar que no ha quedat acreditada la seua participació en els fets

La Fiscalia ha sol·licitat, dintre de la investigació que se segueix en la peça sobre contractacions de la Generalitat amb Orange Market S.L. en relació amb Fitur, inclosa en el cas Gürtel, una pena d'11 anys de presó i 34 d'inhabilitació per a l'exconsellera de Turisme, Milagrosa Martínez, altres nou anys d'inhabilitació per a l'exconsellera Angélica Such, i el sobreseïment provisional de les actuacions contra l'exvicepresident del Consell Vicente Rambla. Tots ells formaven part del govern del dimitit Francisco Camps.

Així consta en l'escrit de qualificació del ministeri públic, en el qual es demana, a través de 49 pàgines, l'obertura de judici oral contra tretze persones: Martínez; Such; l'excap de gabinet de l'Agència Valenciana de Turisme (AVT), Rafael Betoret –que s'enfronta a 11 anys de presó i 28 d'inhabilitació—; Isaac Vidal (excap de l'àrea de Mercats i Comunicació de la AVT) --per a qui demanen 11 anys de presó i 26 d'inhabilitació--; Jorge Guarro (cap del servei de Promoció de l'agència) –que s'enfronta a set anys de presó i 23 d'inhabilitació–.

Així mateix, s'inclou en l'escrit fiscal a Ana Grau (coordinadora de fires en la AVT) –que s'enfronta a set anys de presó i 19 d'inhabilitació--; a Juan Bover (cap de servei d'Infraestructures Turístiques de la Generalitat) –a set anys d'inhabilitació–; als presumptes capitosts de la trama Álvaro Pérez –10 anys de presó i 23 d'inhabilitació–, Pablo Crespo –11 anys i mig de presó i 23 d'inhabilitació–, Francisco Correa –10 anys de presó i 23 d'inhabilitació–, Cándido Herrero –sis anys i mig de presó i 10 d'inhabilitació–; a Isabel Jordán (exadministradora de diverses empreses de la suposada trama) –sis anys i tres mesos de presó, i 10 d'inhabilitació– ; i a Mónica Magariños (exempleada de les mateixes entitats) –per a qui demanen quatre anys i nou mesos de presó, i 10 anys d'inhabilitació–.

Als càrrecs públics els imputa –en diferents graus– un delicte continuat de prevaricació administrativa, altre continuat de malversació de cabals públics, un delicte de suborn, un delicte de falsedat de document oficial. Així mateix, als presumptes capitosts de la trama els imputa un delicte continuat de tràfic d'influències, delicte continuat de malversació de cabals públics, cooperadors del delicte de falsificació de document oficial i suborn.

Així mateix, el ministeri públic sol·licita el sobreseïment de la investigació per a Rambla, a l'estimar que no ha quedat degudament acreditada la seua participació en els fets. Referent a això, el ministeri públic entén que els regals que se li atribuïen no han pogut concretar-se “suficientment”.

L'ultim dia

Fiscalia ha presentat el seu escrit de qualificació l'últim dia de termini atorgat pel magistrat que instruïx el procediment, José Ceres. En el text, detalla la forma en la qual Francisco Correa va crear un grup d'empreses, dedicades principalment a la publicitat i l'organització d'esdeveniments i viatges, i com va estendre la seva activitat al País Valencià. En concret, exposa que entre els anys 2004 i 2009, les societats de Correa van subscriure “nombrosos” contractes amb diversos organismes públics de la Generalitat, especialment amb la Conselleria de Turisme a través de l'Agència Valenciana de Turisme (AVT). El fiscal explica en el seu escrit com l'Administració va decidir modificar a partir de l'any 2005 els plecs de condicions per a optar als concursos de les fires amb l'objectiu d'atorgar-los a empreses de Correa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.