Infraestructures

infraestructures

Trauran l'ample ibèric a la variant de Figueres

Adif licita les obres un cop ja circula el TAV i no cal l'enllaç internacional

La posada en servei de l'estació del TAV de Figueres-Vilafant i els combois de l'SNCF cap a Perpinyà i París, a finals del 2010, va obligar a construir una petita variant a Figueres per connectar la xarxa de tren convencional amb la nova estació. D'aquesta manera, cada dia, un tren de Renfe podia connectar amb les estacions de Girona i Barcelona i així els viatgers podien fer el trajecte internacional amb un transbord a Figueres. Aquesta connexió es feia amb un tren d'ample ibèric i ara, amb la posada en servei del TAV, ja s'ha eliminat aquest servei de la programació.

Per això, Adif ha licitat les obres per eliminar l'ample ibèric d'aquest tram del recorregut que va des de l'entrada a Figueres fins a l'estació de Vilafant, i s'hi mantindrà només l'internacional. Així, les vies i la infraestructura ja seran definitives. Segons han explicat des d'Adif, les obres comportaran aixecar la via i fer algunes demolicions, si bé part del material es podrà reciclar. Les empreses interessades en l'obra tenen ara dos mesos per presentar el projecte, que parteix d'un pressupost base de gairebé 350.000 euros, amb un contracte de poc més de mig milió d'euros.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.