Política

El PP i l'AMI constaten grans discrepàncies

Vila d'Abadal demana als populars que la delegada del govern no actuï contra els municipis independentistes

Col·laboració “zero” i grans discrepàncies entre el PP i l'Associació de Municipis per la Independència. Aquest va ser el resultat de la reunió que va fer seure a la mateixa taula representants dels populars i una representació de l'AMI encapçalada pel seu president, Josep Maria Vila d'Abadal.

El portaveu del PP, Enric Millo, es va mostrar fermament contrari als objectius expressats per l'AMI en la reunió, diametralment diferents del que ha de ser el futur de Catalunya i la resta d'Espanya, a criteri dels populars. Atesa la negativa del PP, fet sabut pels representants de l'AMI, Vila d'Abadal va centrar els esforços a argumentar la necessitat que els catalans puguin exercir el dret a decidir a través d'un referèndum. Millo, per la seva banda, ja va reiterar que el PP només es mostraria favorable “a un referèndum en el qual poguessin votar tots els espanyols”.

Tancat el debat sobre un procés d'independència i la convocatòria d'un referèndum, la conversa va girar a l'entorn de les actuacions que ha portat a terme la delegada del govern, Llanos de Luna, contra els municipis que aproven mocions per declarar-se lliures i sobirans o bé no pengen la bandera espanyola a la façana dels ajuntaments. “Fa perdre temps i diners en qüestions que no tenen cap resultat jurídic”, destacava Vila d'Abadal. Segons Millo, “els ajuntaments no són institucions dedicades a promoure la independència” i va exigir a l'AMI que siguin els primers a complir la llei per evitar el “conflicte innecessari” al qual apel·lava Vila d'Abadal.

LA FRASE

Actuar contra els municipis és una pèrdua de temps i diners que no té cap resultat jurídic
Josep Maria Vila d'Abadal
president de l'associació de municipis per la independència
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.