Política

LA CRÒNICA

Clatellots i fotos eròtiques en el ple de Blanes

Dijous. Les vuit del vespre. A Blanes hi cau un fort ruixat. Dins la Casa de la Vila, la situació meteorològica influencia, i molt, el desenvolupament del ple. La tensió està a flor de pell. I els clatellots (metafòrics, evidentment) estan a l'ordre del dia de la sessió.

Clatellot 1. Es porten al ple canvis en els representants socialistes a diversos organismes, fruit de la renúncia de la primera tinent d'alcalde, Lourdes Fàbrega. Joan Salmeron (ICV-EUiA): “Nosaltres no tenim cap crisi, per tant, no farem cap canvi.”

Clatellot 2. Víctor Catalan (ICV-EUiA) denuncia que s'ha fet un comunicat de premsa sobre una subvenció de la Diputació abans d'informar-ne als partits. Marigó li etziba: “Vostès tenen una assignació econòmica, dediquin el temps a llegir les actes de les juntes de govern; treballin una mica!” És tant contundent que el jove regidor ecosocialista queda sense paraules no només en el ple sinó també a les xarxes socials, on és molt actiu.

Clatellot 3. Quim Torrecillas (CiU), en la defensa d'una moció d'ICV-EUiA, lamenta que “des de l'oposició s'hagi de fer la feina que en realitat li toca fer a l'equip de govern”.

Clatellot 4. Marigó li respon de manera contundent, amb un retret directe i personal de quan els socialistes van substituir els convergents al govern local: “El regidor que ens va deixar un metre lineal de carpetes per signar... està bé, Quim, que ens ho refreguis per la cara.”

Clatellot 5. En defensa dels dos regidors damnificats, Salmeron aprofita un torn de paraula per felicitar irònicament l'alcalde: “Et veig en plena forma, estàs preparat pel dia que hagis de deixar l'alcaldia i hagis de tornar a fer de mestre, perquè vas donant lliçons a tothom, et felicito!”

Clatellot 6. Després d'un primer ple d'escalfament, dijous, finalment, Lourdes Fàbrega, regidora del PSC (PSC partit, no grup municipal i menys govern local) salta al terreny de joc amb una crítica mordaç als seus antics companys d'equip de govern en el debat de la moció sobre el tanatori. Clatellots amunt, calbots avall.“Un partit polític”, en referència al que ella encara milita, per cert, “en campanya electoral va fer bandera de canviar la manera de governar, però no ofereix informació completa.”

Clatellot 7. Els retrets de la seva antiga mà dreta desperten el Marigó dels millors moments. Especialment curós amb les formes, a diferència de les intervencions anteriors, deixa anar un punyal d'aquells que fan mal: “Aquest acord (el del tanatori) es va prendre en junta de govern, una junta on encara hi havia la Lourdes.”

Clatellot 8 (de futur). Moció d'ICV-EUiA per prohibir els cartells sexistes. Entengui's que s'acaben les fotos de dones lleugeres de roba en anuncis. Què passarà quan un ciutadà vagi a l'Ajuntament a preguntar per què ha de retirar un cartell d'aquests? Que l'atendrà un funcionari o funcionària municipal que té penjat al seu lloc de treball, i ben visible, per cert, un calendari eròtic de nus masculins (vegeu la fotografia adjunta). Bombers que es despullen per causes benèfiques. Aquest mes, un noi fornit que només vesteix uns calçotets blancs. Això no és sexisme? O és que l'Ajuntament no practica a casa el que exigeix a fora?, es preguntarà el ciutadà mentre es refà del clatellot.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.