Política

Rajoy a Mas: “No em demani allò que no li puc donar”

Els dos presidents no van acostar posicions sobre la consulta

Van parlar de finançament, però sense xifres

La trobada secreta que Mariano Rajoy i Artur Mas van mantenir abans de Setmana Santa a La Moncloa continua donant titulars. Cap, però, que reflecteixi novetats significatives en la relació entre els dos presidents, que mantenen posicions enfrontades en els mateixos punts que els van conduir al divorci institucional poques setmanes després de la manifestació de la Diada. “A un president no se li pot demanar el que no pot concedir”, va reiterar Rajoy a Mas quan aquest li va tornar a plantejar la seva determinació a celebrar una consulta. El mandatari espanyol, igual que el 20 de setembre passat, es va desentendre d'aquesta petició i va instar el president de la Generalitat a estimbar les seves pretensions a les Corts. En una roda de premsa conjunta amb el secretari general de l'ONU, Ban Ki-moon, Mariano Rajoy va oferir ahir alguns detalls de la trobada amb Artur Mas, que va valorar positivament. “Parlar sempre és bo”, va assenyalar el president espanyol, que, tot i això, va deixar clar que es va parlar de dèficit i de finançament, però sense concretar-ne les xifres i sense fixar per a Catalunya un marc diferent al de la resta de comunitats.

Per la seva banda, la presidenta del PP a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, va demanar ahir als barons del seu partit que no qüestionin la millora del model de finançament que reclama Catalunya malgrat l'actitud d'Artur Mas, al qual va acusar de no haver-se pres seriosament l'oferta de diàleg de Mariano Rajoy.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.