Política

política

El Consell de la Selva busca avui tancar una etapa convulsa

El ple aprova avui el canvi de president, que serà Salvador Balliu, i la renúncia de Josep Valls

El Consell Comarcal de la Selva celebrarà avui dos plens: per investir Salvador Balliu nou president del consell i el ple ordinari, en què es donarà compte, entre altres coses, de la renúncia de Josep Valls com a conseller. El ple pot ser un dels més intensos que ha viscut l'ens, ja que algunes de les propostes que s'aprovaran avui tenen relació directa amb la imputació de dos polítics del consell: la de l'exalcalde de Sant Hilari i expresident del consell Robert Fauria en el cas Manga, i la del regidor de Lloret de Mar Josep Valls, a l'operació Clotilde.

La comarca de la Selva s'ha vist sacsejada per aquests dos casos, i busca en els relleus que es materialitzaran avui, tornar a l'estabilitat després d'una etapa convulsa. Tot fa pensar, però, que el ple no serà còmode, ja que els grups de l'oposició no estan satisfets en la manera com s'han portat els temes més polèmics. Primer perquè consideren que no se'ls ha informat pràcticament de res, i segon perquè consideren -alguns- que la presa de decisions s'ha allargat massa en el temps.

Valls s'explicarà al ple

Josep Valls ha vist com en poc temps ha passat de gestionar les àrees d'Hisenda del Consell Comarcal; i obres públiques, serveis i via pública, a l'Ajuntament de Lloret, a quedar-se sense cap responsabilitat a Lloret i veure's fora del consell. En el ple ell mateix exposarà els motius pels quals deixa el càrrec, bàsicament pressionat no només pel seu propi partit sinó per l'oposició i els socis de govern (ERC). Abans, el consell ja va veure com renunciava al càrrec Robert Fauria, tot i que ell va ser més contundent i el 22 de febrer ja va avançar que no només deixava àrees, sinó que plegava del tot de la política. El consell busca avui passar plana, tot i que no serà senzill.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.