Política

CARLES PALOMARES

EXREGIDOR DEL GRUP MUNICIPAL DEL PP A GIRONA

“Si les cúpules no canvien cal canviar els partits”

“No està renyida la política de la dreta amb la política social”

“Estem en democràcia i cal escoltar la societat”

Vuit anys al PP
Palomares ha estat vuit anys militant del PP i dos com a regidor. Les discrepàncies amb la política estatal li han fet abandonar la formació.
Va sorprendre tothom amb l'anunci en el ple de la ruptura del grup del
PP a Girona.
Bé, el partit estava al corrent des de fa temps de les meves discrepàncies i he tingut la paciència oportuna per veure si hi havia un canvi de rumb. Reconec que no he complert amb el termini que havia donat i entenc que el PP es pugui sentir traït, però primer és la coherència amb un mateix.
Les discrepàncies les situa, però, només amb la política estatal de la formació.
Sí, perquè a nivell local, provincial i català no hi tinc res a dir. El PP gironí ha estat la meva segona casa i hi tinc grans amics i amigues i valoro molt
la feina de Veray, Millo i Sánchez-Camacho.
Entén que a la gent li pot sorprendre aquesta diferenciació de la política estatal i la resta?
Bé, he defensat les sigles del PP perquè entenc que realment és l'ideari que necessita Espanya, Catalunya i Girona, i combrego amb el decàleg del partit. Però no pot ser que hi hagi el “no robaràs” i després no passi res. No podem permetre que la gent vegi el polític com una persona que cobri un sou i que esporàdicament s'emporti diners que no li pertoquen. Cal que el polític sigui honest i responsable per la defensa del bé comú.
Què l'ha forçat a marxar del grup municipal del PP?
Bé, les polítiques que s'han fet, com ara la pujada de l'IVA o totes les polítiques que estan asfixiant la gent i fent-los fora de casa seva. Tothom hi està perdent, en aquesta crisi, excepte la banca, i ja n'hi ha prou. Hi ha uns límits que són irrenunciables. Les polítiques de dretes no estan renyides amb la política social, i ara és la que cal.
Va fer una crida perquè més regidors segueixin el seu camí...
Els que estem en política i som honestos ens hem de poder manifestar. Si no canvien les cúpules, cal canviar els partits des de baix. Si cal canviar al constitució ho farem des de baix perquè els de dalt no volen, si cal canviar el model d'Estat ho farem també des de baix.
S'autodefineix com a conservador i espanyol, i en canvi, veu bé un referèndum.
No hi tinc cap problema, perquè estem en democràcia. Si la societat civil demana un canvi, els que manen cal que hi donin resposta. Sincerament, no crec que els catalans votessin per la independència, perquè no és la solució als problemes dels catalans. Em sento català, penso en català i somio en català. Sóc català i nacionalista espanyol i tinc dues banderes i les estimo igual, però si hi ha una majoria social que vol una cosa diferent, doncs s'ha d'acceptar perquè això no pot ser cap dictadura.
Ara com a regidor no adscrit quin Carles Palomares hem d'esperar?
El mateix de sempre, una persona molt propera i a disposició dels gironins, perquè crec en la política de proximitat. Hi ha més coses que m'acosten al PP que a cap altra formació, per tant, que ningú s'esperi que ara em posi al costat de la CUP, perquè jo no sóc una CUP espanyola, amb tots els respectes cap a aquesta formació.
El seu vot amb l'aritmètica del ple de Girona pot fer que li surtin moltes pretendents...
Seré conseqüent amb el que he defensat sempre i no donaré sorpreses estranyes.
Què farà a les eleccions municipals, d'aquí a dos anys?
No he pensat què faré, però no crec que militi en cap altre partit i no em veig a cap altra llista, excepte que n'hi hagués alguna amb la qual m'identifiqués.
Es veuria a Ciutadans?
No, són un partit molt d'esquerres, però no es pot dir mai.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.