Política

Un estat català seria més pobre i faria mal a l'euro, diu ‘The Times'

El diari conservador britànic The Times diu que una hipotètica independència “perjudicaria” Catalunya “almenys tant” com Espanya, i dificultaria els esforços per estabilitzar l'euro. En un editorial titulat “L'aixecament de Mas”, el rotatiu opina que, si bé Catalunya i Espanya “poden tenir dificultats per viure juntes, patirien per sobreviure separades”. A més, avisa que la ruptura de la quarta economia de la zona euro “limitaria els intents de rescatar l'euro”.

El diari aconsella als polítics catalans que siguin “cautelosos amb el que desitgen” perquè, “en lloc de permetre a Catalunya acumular les seves riqueses”, la independència “la deixaria més pobra”. “Amb la resta d'Espanya debilitada”, sosté, Catalunya “patiria pels problemes del seu principal soci comercial”. A més, “sense garanties” que la UE l'acceptés, els deutes catalans “serien més preocupants”, indica.

El diari, que publica un article signat a Madrid sobre com Catalunya prepara la independència amb motiu de la constitució del Consell Assessor per a la Transició Nacional, veu l'estratègia de Mas com un intent de defensar l'honor català, però no hi veu ànim d'arribar fins al final.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.