Política

Rajoy avisa que Espanya no reconeix Kosovo “perquè no creu en les declaracions unilaterals d'independència”

Respon a Mas, tot reiterant que no permetrà que “es privi els ciutadans de Catalunya de la seva condició d'espanyols”

Assegura que els últims 30 anys “han estat els millors de la història” en la relació Catalunya-Espanya

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha advertit aquest dimarts que malgrat les peticions de la comunitat internacional el govern espanyol no reconeix ni reconeixerà la independència de Kosovo perquè “no creu en les declaracions unilaterals d'independència”. Aquesta, ha dit, és la posició que l'Estat va adquirir quan es va produir la independència i la que “seguirà mantenint en el futur”.

Rajoy ha fet aquestes afirmacions a la roda de premsa posterior a la reunió que ha mantingut amb el primer ministre de la República Eslovaca, Robert Fico, que és, juntament amb Espanya, un dels cinc països que no reconeixen la independència de Kosovo. Ho ha fet després de l'acord del Parlament Europeu per instar Espanya i Eslovàquia precisament a canviar de postura i admetre Kosovo com un estat independent.

El president espanyol ha assegurat que ell “respecta les decisions que prengui cadascú” però “Espanya té una posició en aquesta matèria que va ser fixada ja fa anys i que el seu govern manté i seguirà mantenint en el futur”.

“A Catalunya i Espanya els uneixen moltes coses”


El president espanyol també ha comentat el discurs del president de la Generalitat, Artur Mas, en motiu de la diada de Sant Jordi, on ha tornat a defensar el dret a decidir. Malgrat que ha apuntat que “no té sentit contestar”, ha recordat que la seva posició “està clara” i és “la d'una gran majoria de la societat espanyola”.

En aquest sentit ha reiterat que Espanya “és la nació d'Europa que porta més temps vivint junta” i a Catalunya i a Espanya “els uneixen moltes coses” com per exemple aquests últims 30 anys que “han estat els millors de la història”.

Segons Rajoy, malgrat que ara “estem en un procés que és difícil i on hi ha un crisi econòmica que afecta a tothom” a Catalunya i a Espanya els uneix “la sortida d'aquesta crisi, el progrés i el projecte europeu”.

A més ha reiterat que “no vol que es privi els ciutadans de Catalunya ni de la seva condició d'espanyols, ni de la seva pertinença a la UE ni de les seves relacions personals ni d'un futur amb molt més benestar i progrés”. “Aquesta és la meva posició, que és la que defensen els textos en vigor i si algú no hi està d'acord aquests textos preveuen la possibilitat de reformar-los”, ha conclòs.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.