Economia

habitatge

La PAHC de Blanes ocupa un altre pis, on ja viu una família

L'entitat té vuit pisos ‘alliberats' en què s'allotgen trenta persones en aquesta ciutat

A Blanes, la PAH afegeix una “C” a les sigles per deixar constància que també lluiten contra el capitalisme

La Plataforma d'Afectades per l'Habitatge i el Capitalisme (PAHC) de Blanes ha ocupat un altre pis en què ja viu una parella i els seus tres fills. El pis alliberat, situat al carrer de S'Auguer, 45, és propietat del Banc Sabadell i, segons la plataforma, estava abandonat des de fa més d'un d'any, després que la família que hi vivia va ser desnonada. Marcos Martin, portaveu de la plataforma, explica que hi ha vuit pisos alliberats a Blanes en què viuen trenta persones (onze de les quals són nens). Són quatre pisos en un bloc de la rambla Ruyra, el del carrer de S'Auguer i tres pisos més que la plataforma no ha fet públics però dels quals informarà l'Ajuntament. Martin explica que aquesta setmana la plataforma entrarà una instància a l'Ajuntament per demanar una trobada amb l'alcalde, Josep Marigó i reclamar que no es talli l'aigua en aquestes pisos. Segons Martin, l'Ajuntament ja ho ha fet en dos d'aquests pisos i en tres més ho fa en diverses ocasions. “L'Ajuntament és propietari en un 51% de la companyia d'aigües i està tallant el subministrament en ple estiu a famílies amb criatures”, diu el portaveu.

Jessy, la mare de la família que viu en el pis del carrer de S'Auguer, explicava ahir que s'han d'anar a proveir d'aigua al parc públic. “Hem hagut de venir a viure aquí perquè després de viure 25 anys de lloguer, hem perdut la feina, ens han fet fora i vivim tots cinc –amb dos nadons– amb només 420 euros al mes”, explica aquesta dona.

Ampliar la lluita

Tot i que la plataforma ja fa mesos que actua a Blanes, l'entitat es va presentar oficialment ahir i ho va fer amb la sigla PAHC, afegint una “C” a la denominació habitual de l'entitat. Marcos Martin explica que això s'ha fet per deixar constància que volen ampliar la seva lluita contra el capitalisme, el sistema que consideren responsable de la situació actual. “No ens volem limitar a problemes estrictament d'habitatge i d'hipoteca perquè cada vegada hi ha més casos de persones afectades que vivien de lloguer, hi ha la qüestió dels subministraments que tallen i també hi ha el tema de les custòdies; a Blanes hi ha famílies amb dificultats i els volen retirar els nens”, diu Martin. Tot i aquest matís en les sigles, la plataforma de Blanes s'integra en el funcionament de les PAH gironines.

LA XIFRA

30
persones,
entre les quals 11 nens, viuen actualment en pisos ocupats per la PAH a la ciutat de Blanes.

LES FRASES

Reclamem a l'Ajuntament que no talli l'aigua en ple estiu a aquestes famílies amb nens
Marcos Martin
portaveu de la PAHC
He viscut 25 anys de lloguer, m'han fet fora i ara vivim cinc persones amb 420 euros al mes
Jessy
Dóna que viu al pis ocupat
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.