Política

Cessat el número dos de la Marca Espanya per insultar els catalans en un tuit

El ministre Margallo destitueix Juan Carlos Gafo per escriure a Twitter: “Catalans de merda, no es mereixen res”

Gafo demana disculpes i argumenta que li “va saber greu” que es xiulés l'himne espanyol en la inauguració dels Mundials de natació

El ministre d'Afers Estrangers, José Manuel García-Margallo, ha decidit aquest dissabte cessar el director adjunt de la Marca Espanya, Juan Carlos Gafo, pel tuit que va enviar aquest divendres amb el text “Catalans de merda, no es mereixen res”, després de veure com xiulaven l'himne nacional en la inauguració dels Mundials de Natació a Barcelona.

Segons han informat fonts del Ministeri d'Afers Estrangers, el ministre es va posar en contacte amb l'Alt Comissionat de la Marca Espanya, Carlos Espinosa de los Monteros i, després de conèixer que aquell missatge enviat per Juan Carlos Gafo a través de la xarxa social Twitter era autèntic, van decidir cessar-lo en les seves funcions.

Pel ministre, aquest missatge és “intolerable i contrari a l'esperit de la Marca Espanya, que empara totes les regions i nacionalitats espanyoles”, van dir les mateixes fonts.

Durant aquest dissabte i davant la contestació que ha tingut el seu missatge en la xarxes socials, Juan Carlos Gafo ha enviat diversos tuits disculpant-se. En un d'ells, afirma: “He rectificat, em va saber greu que xiulessin l'himne espanyol. És tot. No tinc res en contra de Catalunya ni dels catalans”.

Gafo indica també en un altre dels missatges: “Demano disculpes als catalans. Va ser un error i demano perdó per les meves afirmacions”. A més, ha afirmat que deixaria Marca Espanya.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.