Política

política municipal

L'alcalde de Vidreres admet haver fet mal ús del registre

Camps justifica no haver registrat els requeriments de l'oficina antifrau perquè part de la investigació “és de temes personals”

Reconeix haver-ho amagat tant als seus companys de CiU com als socis d'ERC

Jordi Camps (CiU), alcalde de Vidreres, va admetre ahir no haver entrat al registre municipal els diversos requeriments enviats per l'oficina antifrau en què se li demana documentació relativa a la investigació que aquest organisme està fent sobre l'abastiment d'aigua a les urbanitzacions i a la seva compatibilitat laboral. El batlle va explicar que havia considerat que aquesta última qüestió “feia referència a un tema personal; per això no es va entrar per registre”. Segons Camps, el que hauria d'haver fet era retornar la carta a antifrau i que separessin les dues qüestions. Camps, que no va saber explicar quin protocol segueix el registre municipal del seu poble, va rebre el suport de càrrecs dirigents de CiU que van ratificar que Camps havia fet ben fet no entrant al registre el requeriment d'antifrau, entre ells Natàlia Figueras, tinenta d'alcalde de Maçanet de la Selva i presidenta de CDC a la Selva Interior, i Josep Antoni Frias, alcalde d'Hostalric i president d'UDC a la Selva. Camps també va admetre que la informació que havia fet arribar a antifrau no havia passat pel registre de sortida de l'Ajuntament. Qui no comparteix la teoria de Camps i de la resta de dirigents de CiU sobre l'ús del registre és precisament l'oficina antifrau, que ara investiga també la “pràctica administrativa registral seguida a l'Ajuntament de Vidreres”.

L'alcalde de Vidreres també va admetre haver amagat durant cinc mesos tant als seus companys de partit com als socis de govern de VsT-ERC la investigació oberta.

Camps va estar també acompanyat ahir pels dos únics regidors que li queden al govern i per Francesc Baltrons, número 6 en la llista de CiU i que serà regidor en substitució de la dimissionària Genoveva Mor. Camps va voler desvincular la dimissió de Mor de l'afer sobre antifrau assegurant que feia mesos que sabia de la voluntat de Mor de plegar. Tot i això, el Butlletí Oficial de la Província d'ahir publicava el decret d'alcaldia signat dilluns segons el qual Camps nomenava aquesta regidora segona tinenta d'alcalde. El mateix dia que ella formalitzava la seva dimissió.

La compareixença d'ahir de Camps va ser la primera des que, fa més de dues setmanes, es va conèixer que l'investigava antifrau i que ho havia amagat. En el discurs va justificar la seva gestió, i va atacar VsT-ERC per haver decidit sortir del govern. En l'atac als republicans va rebre el suport de Núria Ballús, delegada local de CDC a Vidreres, que va negar haver-se plantejat mai el relleu de Camps com demanava ERC: “Donem tot el suport a en Jordi; no creiem que hagi fet res mal fet”, va dir.

LA FRASE

Hauria d'haver retornat la carta d'antifrau. No la vaig entrar a registre perquè feia referència a un tema personal
Jordi Camps
Alcalde de Vidreres

LA XIFRA

16
dies
ha trigat l'alcalde Jordi Camps a donar explicacions sobre la investigació d'antifrau i el seu ocultament.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.