Societat

ensenyament

Catalunya se suma a la vaga d'ensenyament del 24 d'octubre

Els sindicats CCOO, USTEC-STEs i la CGT presenten la convocatòria com “el principi d'un pla de lluita”

La comunitat educativa de Catalunya se sumarà a la crida de la Plataforma Estatal per l'Escola Pública per portar a terme una vaga general el 24 d'octubre. Els sindicats USTEC-STEs, CCOO i la CGT van fer pública ahir la convocatòria de vaga i la van presentar com “el principi d'una lluita contundent” que, en el cas de Catalunya, haurà de servir no només per aturar la LOMQE, més coneguda com a llei Wert, sinó també per frenar l'aplicació de la llei d'educació catalana (LEC) i posar fi d'una vegada a les retallades. El sindicat FETE-UGT no ha decidit encara si se sumarà a la vaga general o convocarà una aturada parcial, només de tarda.

Els tres sindicats van anunciar que la vaga serà una primera prospecció “per saber quina és la resposta de la comunitat educativa”, ja que una setmana més tard, concretament el 29 d'octubre, hi haurà una assemblea general de treballadors. “Es tracta de preguntar a la gent fins on està disposada a arribar i fixar un calendari de mobilitzacions”, va explicar Marc Sangüesa, de CCOO.

Els tres sindicats van assegurar que tenen el suport de les associacions de pares i també del Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE). Ana Elvira Sánchez, d'USTEC-STEs, va fer una crida a la participació, conscient que amb “un dia de vaga no n'hi ha prou” . Per la seva banda, Josep Lluís del Alcázar, de la CGT, va insistir que “el dia 24 comença un procés que tindrà continuïtat”.

Els líders sindicals entenen que la vaga indefinida de les Balears serveix per encoratjar la comunitat educativa catalana. En aquest sentit, van subratllar que és important una resposta unitària per evitar que la LOMQE i també alguns aspectes de la LEC “portin l'educació quaranta anys enrere, a temps predemocràtics”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.