cultura

“Apunts d'altres mons” és la primera novel·la de l'escriptor Berna Blanch

L'ha publicada l'editorial Onada com a obra guanyadora del 27è Certamen Literari Vila de Puçol

Puc dir-los sense por que esta novel·la és diferent a tot el que han llegit fins a hui, no és una novel·la de ciència ficció a l'ús, no esperen trobar aventures de marcians ni guerres espacials. És una novel·la de gènere fantàstic, de ficció. Els sorprendrà, segur.

Concretament el llibre s'estructura en dos línies paral·leles de narració, la del Joan, una persona molt corrent que comença a experimentar una sèrie d'al·lucinacions que el van a fer testimoni involuntari d'uns viatges absolutament inimaginables, i la d'Elmat, un ésser que va descobrint al llarg dels seus desplaçaments per l'univers la vertadera finalitat de la seua existència. Aquesta estranya simbiosi cosirà els capítols del llibre alternant la realitat de l'humà i la del simbiont.

La gran riquesa de detalls i un vocabulari acurat, de vegades quasi poètic, converteixen les narracions, com diu Manel Alonso, el prologuista, en autèntiques postals d'altres mons.

D'altra banda el text trenca les fronteres d'allò real i irreal, de la vida i la mort i dels conceptes de temps i consciència.

Tindran coneixement de les llums missatgeres que recorren distàncies incomptables, d' universos més estrets que la plana d'un llibre, dels mons de dies etens com Masub on l'angle que separa els seus sols no permet les nits, de planetes de rius multicolors i d'éssers gasosos que construeixen ciutats que suren sobre l'aire. Coneixeran el secret de la immatèria i el Símat. I sabran també del Joan, que meravellat i angoixat pels records d'altres mons intentarà pels mitjans al seu abast comprendre tot allò que està succeint-li.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.