Societat

Maria Rosa Puig, educadora i Filla Predilecta de Salt

Ha mort als 87 anys. Va ser pionera en l'educació d'infants amb disminucions psíquiques i sensorials

L'educadora infantil i Filla Predilecta de Salt Maria Rosa Puig Dalmau ha mort a l'edat de 87 anys. Puig, pionera en educació d'infants amb disminucions psíquiques i sensorials a les comarques gironines, era doctora en Filosofia i Lletres i autora de diversos llibres i articles. L'any 1991 va rebre el premi 3 de Març de Salt, per la dedicació a l'ensenyament d'infants deficients sensorials i la col·laboració ciutadana. Molt vinculada durant tota la vida a la vila de Salt, l'any 2007 se la va nomenar Filla Predilecta. Maria Rosa Puig va ser enterrada ahir diumenge, a les 11 del matí, a l'església del veïnat de Sant Jaume, a Salt.

Maria Rosa Puig i Dalmau va néixer l'any 1926. Va ser una de les pioneres en el camp de l'educació d'infants amb disminucions psíquiques i sensorials a les comarques gironines. L'any 1969 va donar a la parròquia de Sant Jaume de Salt una parcel·la de terreny perquè fos destinada a fins parroquials. Uns anys més tard, el 1974, Puig també va tornar a donar al consistori el solar i l'edifici Mas Mota perquè s'hi pogués construir un equipament destinat a obra social. Durant anys Maria Rosa Puig va ocupar un lloc destacat als rengles de la cultura saltenca contemporània. Fa uns anys, també va decidir donar gran part de la documentació de l'arxiu de la seva família a l'Ajuntament.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia